Ο Αλ. Χαρίτσης για “κυβερνητικές παλινωδίες στους εμβολιασμούς”

0
Ο Αλ. Χαρίτσης για

Ο Αλ. Χαρίτσης για κυβερνητικές παλινωδίες στους εμβολιασμούς

“Αντί να χτίσει τη συναίνεση για τον εμβολιασμό, βλέπουμε από την κυβέρνηση παλινωδίες, εκβιαστικές λογικές, προσπάθεια εξαγοράς των νέων και μετακύλιση ευθυνών στους επιχειρηματίες της εστίασης”, δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm 97,8 τονίζοντας την ανάγκη “να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς ο εμβολιασμός”.

Παρατήρησε πως “οι εξελίξεις με τις μεταλλάξεις επηρεάζουν πρωτίστως δραστηριότητες, όπως ο τουρισμός”, επισημαίνοντας ότι “πρέπει να είναι σαφές πώς γίνεται η επανεκκίνηση, για να μην έχουμε την επαναφορά μιας επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης από τον Σεπτέμβρη, όπως έγινε πέρυσι”.

Ανασφάλεια στην αγορά

Ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε ότι “υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στην αγορά, καθώς η δημόσια υγεία και η οικονομία είναι αλληλένδετες” και ξεκαθάρισε πως “δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η μερική επανεκκίνηση της οικονομίας ως άλλοθι για να μην υπάρξει στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους”.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης υπενθύμισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για “μέτρα στήριξης με ρευστότητα”, “κλαδικά προγράμματα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για κλάδους που έχουν πληγεί ασύμμετρα από την κρίση, όπως το λιανεμπόριο, η εστίαση και ο τουρισμός”, “επιδότηση των θέσεων εργασίας και όχι της αναστολής της”, “ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας” και “αξιοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, ώστε να χρηματοδοτήσει με χαμηλότοκα και μηδενικά επιτόκια τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό”.

Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι “βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη διπλή απειλή της οικονομικής καταστροφής επιχειρήσεων και εργαζομένων και ταυτόχρονα της κατάρρευσης των δημόσιων οικονομικών”.