spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΟ τουρισμός της Μάνης στη συνάντηση Ανδρεάκου-Ζαχαράκη

Ο τουρισμός της Μάνης στη συνάντηση Ανδρεάκου-Ζαχαράκη

Άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις αιτήθηκε στην υφυπουργό ο δήμαρχος – Οι επαφές της Σοφ. Ζαχαράκη με άλλους φορείς

Με την υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 26/6 ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Γυθείου στο πλαίσιο επίσκεψης της υφυπουργού στη Μάνη, προκειμένου να παραστεί στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 195 χρόνια από τη Μάχη του Διρού, όπου την Κυριακή 27/6 εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, κατόπιν πρόσκλησης του δήμου.

Ο δήμαρχος έθεσε στην υφυπουργό θέματα που απαιτούν άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις αφού -όπως είπε– «εάν πιστεύουμε ότι η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός θα πρέπει όλα τα συναρμόδια υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες να απλοποιήσουν διαδικασίες που δημιουργούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου».

Ο Π. Ανδρεάκος έθεσε παραδείγματα, όπως «οι χρονοβόρες διαδικασίες για την τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών, οι απαραίτητες σύμφωνες γνώμες των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών, ακόμα και για μια απλή ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων και ξαπλωστρών, χωρίς περεταίρω παρεμβάσεις που μετρούν αρκετούς μήνες, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στον επιχειρηματικό κόσμο, οι χρονοβόρες διαδικασίες νομιμοποιήσεων αιγιαλών και παραλιών κ.α.».

Επιπλέον, ο δήμαρχος ενημέρωσε την κ. Ζαχαράκη για την πρόταση που υπέβαλε ο δήμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σχετικά με την προμήθεια e-πλατφόρμας προβολής πολιτιστικής κληρονομιάς, τουρισμού και παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, έργο προϋπολογισμού 471.200 ευρώ.

Προοπτικές ανάδειξης ειδικών μορφών τουρισμού

Ακόμα, η υφυπουργός Τουρισμού συζήτησε εκτενώς με τον κ. Ανδρεάκο και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, της διαμονής και της εστίασης που συμμετείχαν στη συνάντηση, σχετικά με ζητήματα και προοπτικές ανάδειξης ειδικών μορφών τουρισμού στη Μάνη, καθώς και για τις δυνατότητες που παρέχουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αποτελεσματική τουριστική προβολή, αλλά και την βελτίωση των υποδομών.

Ο δήμαρχος Αν. Μάνης ευχαρίστησε θερμά την υφυπουργό για την επίσκεψή της, αλλά και για το γεγονός πως το Υπουργείο Τουρισμού επέλεξε τη Βάθεια να κοσμήσει την κεντρική σελίδα της καμπάνιας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) για τη φετινή σεζόν.

Ένα επετειακό ημερολόγιο που εξέδωσε ο Δήμος Αν. Μάνης, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς κι ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής ήταν τα δώρα του Π. Ανδρεάκου προς τη Σοφ. Ζαχαράκη.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων