spot_img
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑΜητσοτάκης: Πρόσκληση στον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ

Μητσοτάκης: Πρόσκληση στον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών επιβεβαιώθηκε η συνέχιση των πολύ καλών σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ.

Την πρόθεση τους να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία σε διμερές, σε τριμερές – με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας – αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο συμφώνησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαν σήμερα αργά το απόγευμα.
Αμφότεροι, εξάλλου, αναγνώρισαν τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων των δύο χωρών, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη, μάλιστα, τον κ. Μπένετ για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας, κάνοντας αναφορά στα σημαντικά βήματα που έχουν ήδη γίνει σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, η άμυνα και η τεχνολογία, ενώ συζήτησαν και για τη διαχείριση της πανδημίας.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον κ. Μπένετ να επισκεφθεί την Αθήνα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αναζητηθούν κατάλληλες ημερομηνίες για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.

Για τη συνέχεια των καλών σχέσεων είχε επιβεβαιώσει και ο Πρέσβης του Ισραήλ
Οι ελληνο-ισραηλινές σχέσεις θα συνεχίσουν να είναι καλές ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία στο Ισραήλ, είχε διαβεβαιώσει ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι από τις αρχές Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων είχε αναφέρει πως η Ελλάδα είναι σημαντική για τη χώρα του και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ (3+1). Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στο ισραηλινό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας στον τομέα του τουρισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων