Μουσείο Ύδρας: Αφιέρωμα στον Υδραίο Δημήτρη Καμπέρο

0
Υδραίο

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας και το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, τιμούν τον Υδραίο αεροπόρο Δημήτριο Καμπέρο, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, προβάλλοντας τη μορφή και τη δράση του.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η αναβίωση πτήσης με υπερελαφρύ υδροπλάνο τύπου Zenair CH701 στη μνήμη του Υπολοχαγού Πυροβολικού Δημητρίου Καμπέρου, πρώτου Έλληνα Στρατιωτικού Αεροπόρου (με το δρομολόγιο Όρμος Παλαιού Φαλήρου – Ν. Ύδρα – Όρμος Παλαιού Φαλήρου) για πρώτη φορά μετά από 109 χρόνια, σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο, την Ελληνική Λέσχη Υδροπλάνου και το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας.

Στην όμορφη και σεμνή εκδήλωση, παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Αναστάσιος Λιάσκος, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου, Αντιστράτηγος Νικόλαος Χιονής, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Υποστράτηγος Αριστομένης Κράγκαρης, ο Λοχαγός Νικόλαος Ρούσσος, καθώς επίσης ο Δήμαρχος Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Λιμενάρχης Ύδρας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γαβριήλ Χαραλαμπίδης, ο πρ. Δήμαρχος Κωνσταντίνος Αναστόπουλος και η φιλόλογος και συγγραφέας Αντιγόνη Καμπέρου.

Πάνω σε πλωτό σκάφος, πραγματοποιήθηκε η απονομή αναμνηστικών, τιμής ένεκεν, στον πιλότο Κωνσταντίνο Δροσίδη που πραγματοποίησε με επιτυχία την πτήση, αναβιώνοντας το ταξίδι του Δημητρίου Καμπέρου στη γενέτειρά του.

Υπενθυμίζεται, ότι το απόγευμα στις 7.00, στο Ι.Α.Μ.Υ., θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Αντιγόνης Καμπέρου «Δημήτριος Καμπέρος, ο Τρελοκαμπέρος».