Μια μαγική και ξεχωριστή μουσική βραδιά στην Πλατεία του Άργους

0
Μια μαγική και ξεχωριστή μουσική βραδιά στην Πλατεία του Άργους

Μαγική στιγμή, μαγική βραδιά, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου Άργους το βράδυ της Κυριακής 27 Ιουνίου, με την μοναδική φωνή της Αναστασία Νίνου Δημητρίου. Η πλατεία του Άργους κατάμεστη από κόσμο υποδέχθηκε και αποθέωσε την Αναστασία που έκανε την βραδιά ξεχωριστή.


Η μουσική βραδιά με τον τίτλο “Μεγάλες κυρίες του Ελληνικού πενταγράμμου”, ήταν όλα όσα περίμενε το κοινό, όλα όσα ήθελε να ακούσει

Αγαπημένα τραγούδια παρέσυραν το κοινό, καθώς η Αναστασία Νίνου με την πενταμελή της ορχήστρα είχε κάνει ενδιαφέρουσες επιλογές από την ελληνική δισκογραφία, και καθ’ όλη την διάρκεια της βραδιάς το κοινό τραγούδησε μαζί της και έγιναν όλοι μία παρέα.

Μαζί της στη σκηνή οι εξαιρετικοί μουσικοί της, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και όλοι οι συντελεστές αποθεώθηκαν.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα,  από το κοινό το οποίο συμμετείχε καθ’ όλη την διάρκεια, τα χρώματα και οι ήχοι, συνέθεσαν την επιτυχία της βραδιάς.

Εκτός από τα τραγούδια που ακούστηκαν, έγινε και μια σύντομη αφήγηση  γεγονότων από τη ζωή των ερμηνευτριών από τον Βασίλη Τραϊφόρο (ηθοποιό και συγγραφέα) απόγονο του γνωστού Μίμη Τραϊφόρου.

Τέλος την παράστασή παρακολούθησε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπέγγος κα.

Μία μαγική και ξεχωριστή βραδιά στην Πλατεία του Άργους
Την παράστασή παρακολούθησε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπέγγος κα.

Λίγα λόγια για την ερμηνεύτρια

Η Αναστασία Νίνου Δημητρίου γεννήθηκε στο Άργος Αργολίδος. Από 8 ετών διδάσκονταν πιάνο και από τα 13 χρόνια συμμετείχε στη χορωδία του Μάνου Διαμαντή.

Στα 18 της ξεκίνησε σπουδές στο Ελληνικό ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό ωδείο με τον τενόρο Μάνο Μητσάκο και αρίστευσε παίρνοντας πτυχία στην Φούγκα, στην Αντίστιξη, στην Αρμονία, στα παραδοσιακά κρουστά, δίπλωμα στη Μονωδία και ειδικεύσεις σε μουσικοκινητικά προγράμματα, στην ειδική αγωγή και στα παιδαγωγικά.

Παράλληλα τραγουδούσε και . συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες του Ελληνικού πενταγράμμου. Μερικοί από αυτούς είναι ο Πουλόπουλος, ο Αντύπας, οι Ζικ Ζακ, ο Πολυκανδριώτης, ο Κουρκούλης, ο Οικονομόπουλος, ο Κιάμος, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Πανταζής και ο Πλούταρχος.

Το 2009 έλαβε μέρος στο 7ο φεστιβάλ Αλεξάνδρειας με τραγούδι του Χάρη Χαλκίτη και στίχους δικούς της και πήρε το 2ο βραβείο ανάμεσα σε 45 συμμετέχοντες από 22 χώρες.

Το 2016 εκδόθηκε η πρώτη της σειρά μουσικών παραμυθιών ¨Η Τσιπούρα η Λενιώ¨ από τη Χάρτινη πόλη οπού μετράει ήδη 5 εκδόσεις και βραβεύτηκε το 2019 από τους Έλληνες λογοτέχνες με το πρώτο βραβείο παιδικής ποίησης και μουσικής.

Σήμερα κάνει συναυλίες – αφιερώματα στην Αθήνα και μαθήματα μουσικοκινητικής, φωνητικής, ανωτέρων θεωρητικών και αρμονίου σε συνεργασία με ωδεία και σχολεία.