spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΤεχνολογία της NASA στο χωράφι

Τεχνολογία της NASA στο χωράφι

Τεχνολογία προσομοίωσης της ΝΑSA πρόκειται να χρησιμοποιήσουν διεθνείς φοιτητικές ομάδες που συμμετέχουν στον ετήσιο διαγωνισμό International Field Robot Event.


Οι φοιτητές θα χρησιμοποιήσουν ρομποτική τεχνολογία για να ολοκληρώσουν εργασίες στο χωράφι, όπως η πλοήγηση, η αναγνώριση ζιζανίων και η ανίχνευση εμποδίων. Το International Field Robot Event ξεκίνησε το 2003 από την Ολλανδία. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δοκιμάζει πρωτοποριακές τεχνολογίες ρομποτικής και γεωργίας ακριβείας υπό πραγματικές συνθήκες δίνοντας στους νέους επιστήμονες την ευκαιρία να ανταλλάξουν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους μαζί με τους συναδέλφους τους.

14 διεθνείς φοιτητικές ομάδες

Ο αυτοματισμός και η ψηφιοποίηση, η βελτιστοποιημένη παραγωγή καλλιεργειών, καθώς και η βιώσιμη γεωργία είναι μεταξύ των γεωργικών προκλήσεων που έχουν επιλεγεί για τον φετινό διαγωνισμό. Ήδη, η εκδήλωση έχει προσελκύσει 14 διεθνείς φοιτητικές ομάδες από τη Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία, οι οποίες θα παρουσιάσουν τα εικονικά ρομπότ τους σε δράση, εκτελώντας σύνθετους ελιγμούς στο πεδίο ως μέρος των εργασιών προσομοίωσης.

Διαγωνισμός για αυτόνομα θερμοκήπια

Η δραστηριότητα, όμως, της Ολλανδίας δεν σταματά στα παραπάνω, καθώς για τρίτη χρονιά συνεχίζεται ο διαγωνισμός για τα αυτόνομα θερμοκήπια. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, τα προηγούμενα χρόνια επιστήμονες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης κατάφεραν να παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντων, αλλά και ποιοτικά καλύτερων σε σχέση με τη συμβατική καλλιέργεια χωρίς τη χρήση τεχνολογιών. Τη φετινή χρονιά στόχος είναι να εξεταστούν τεχνολογίες, όπως η μηχανική μάθηση στις καλλιέργειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων