spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΣπέτσες: Παρέμβαση Μανωλάκου για τα μικρά καταλύματα

Σπέτσες: Παρέμβαση Μανωλάκου για τα μικρά καταλύματα

Παρέμβαση του Νίκου Μανωλάκου υπέρ των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων.


Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στις 25/06/2021

Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα : «Ένταξη μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων στη δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττομένων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων», με την οποία ζητεί να γίνει δεκτή η έκκληση του Συλλόγου Εκμεταλλευτών Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων Σπετσών «Η Πιτυούσα», για τροποποίηση των κριτηρίων της δράσης «Επανεκκίνηση Τουρισμού», κατά τρόπο, ώστε να ενταχθούν σε αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερες μικρές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων. που, σε ολόκληρη την Επικράτεια, σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του Τουρισμού και πρέπει να ενισχυθούν ουσιαστικά με κάθε δυνατό τρόπο.

Ακολουθεί η σχετική Αναφορά :

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Ένταξη μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων στη δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττομένων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων»

Κύριε Υπουργέ,

Θέτω υπόψιν σας την από 22/06/2021 επιστολή του Συλλόγου Εκμεταλλευτών Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων Σπετσών «Η Πιτυούσα», με την οποία γίνεται έκκληση για τροποποίηση των κριτηρίων της δράσης «Επανεκκίνηση Τουρισμού», κατά τρόπο, ώστε να ενταχθούν σε αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερες μικρές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων.

Συγκεκριμένα ζητείται:

α. Να καταργηθεί το κριτήριο για την ένταξη στη δράση της μίας μονάδας εργασίας (1 ΕΜΕ), το οποίο, άλλωστε, απουσιάζει από την αντίστοιχη δράση «Επανεκκίνηση της Εστίασης», δεδομένου ότι η ύπαρξη του εν λόγω κριτηρίου, στην πράξη, αποκλείει από τις ωφέλειες της δράσης τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, οι οποίες, στο σύνολό τους, λειτουργούν για τετράμηνη σαιζόν και

β. Το κριτήριο της πτώσης του τζίρου να μην υπολογίζεται συνολικά ανά ΑΦΜ αλλά ανά ΚΑΔ, καθόσον, με την υπάρχουσα ρύθμιση, πολλές μικρές ατομικές επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, μολονότι η πτώση του τζίρου τους φτάνει έως και 60%, εντούτοις χάνουν το δικαίωμα υπαγωγής στη δράση, διότι οι επιχειρηματίες έχουν έσοδα από άλλες δραστηριότητες, που τροποποιεί συνολικά τον τζίρο τους σε ποσοστό κάτω του απαιτουμένου 30%.

Φρονώ κ. Υπουργέ, ότι τα εν λόγω αιτήματα είναι δίκαια και εύλογα και πρέπει να τα αντιμετωπίσετε με την δέουσα προσοχή και ευαισθησία, δεδομένου ότι σκοπός της δράσης «Επανεκκίνηση του Τουρισμού» είναι η ανάκαμψη των τουριστικών επιχειρήσεων μετά την καταστροφική περίοδο της πανδημίας και πρέπει οι μικρές οικογενειακές μονάδες, που, σε ολόκληρη την Επικράτεια, σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του Τουρισμού, να ενισχυθούν ουσιαστικά με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Αναφέρων

Νικόλαος Μανωλάκος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων