spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΛακωνία: Περιβαλλοντική αναβάθμιση επιχειρεί ο Δ. Ευρώτα

Λακωνία: Περιβαλλοντική αναβάθμιση επιχειρεί ο Δ. Ευρώτα

Βραβεύθηκε για τις δράσεις του σε συνέδριο – Το πλάνο που παρουσίασε ο δήμαρχος Δ. Βέρδος


Στο συνέδριο «Περιβαλλοντική ρύπανση και η συνδρομή της στην κλιματική αλλαγή- χάρτης δράσεων με στόχο την μηδενική ρύπανση–στόχοι-προοπτικές» εκπροσώπησε τον Δήμο Ευρώτα, ο δήμαρχος Δήμος Βέρδος, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του δήμου σχετικά με την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας από το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) και ο Δήμος Ευρώτα βραβεύθηκε για τις δράσεις που παρουσίασε.

Στην παρουσίασή του ο Δ. Βέρδος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εργασίες που πραγματοποιούνται για την φροντίδα του πρασίνου στη βιοκλιματική πλατεία Πηγών, τον καθαρισμό στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα και τη δενδροφύτευση που διενεργήθηκε στην περιοχή, καθώς και στον καθαρισμό της ακτής Τρινήσων.

Επιπλέον, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο σύγχρονο σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων που υλοποιείται και σύντομα θα εξυπηρετεί τους δημότες.

Όπως είπε, «τα συστήματα διαβαθμισμένης συμπίεσης για την αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων θα εξυπηρετούν τις ανάγκες αποθήκευσης σε ορισμένα σημεία του δήμου, όπου υπάρχουν συστάδες με μεγάλο αριθμό κάδων που παρουσιάζουν μεγάλο όγκο και εκτεταμένη κατάληψη του οδοστρώματος.

Με τα βυθιζόμενα συστήματα απορριμμάτων αποφεύγεται η όχληση από οσμές και εικόνες ξεχειλισμένων κάδων και δημιουργούνται διακριτικά σημεία συλλογής απορριμμάτων χωρίς οσμές, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων. Τα συστήματα θα συμβάλλουν στη γενική αναβάθμιση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου στα σημεία εγκατάστασης».

Σύμφωνα με τον κ. Βέρδο, «επιτυγχάνεται η αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων, καθόσον ένα σύστημα διαβαθμισμένης συμπίεσης αντικαθιστά ικανοποιητικό αριθμό κοινών τροχήλατων κάδων χάρη στο σύστημα συμπίεσης, άρα το αποτέλεσμα θα είναι και η μικρότερη δυνατή κατάληψη κοινόχρηστων χώρων».

Οι προτάσεις

Τέλος, ο δήμαρχος Βέρδος παρουσίασε τις εισηγήσεις που υπέβαλε ο Δήμος Ευρώτα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Συγκεκριμένα, ανέλυσε τις τρεις προτάσεις που θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και είναι οι εξής:

• Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης αυτών του Δήμου Ευρώτα
• Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Γωνιών Ανακύκλωσης Δήμου Ευρώτα
• Αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών για την εφαρμογή έξυπνων συστημάτων άρδευσης χώρων αστικού πρασίνου και αγροτικών περιοχών του Δήμου Ευρώτα

«Είναι υποχρέωση όλων να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το Περιβάλλον και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», επεσήμανε ο δήμαρχος Ευρώτα Δ. Βέρδος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων