Τζιούμης: Η βελτίωση της καθημερινότητα προτεραιότητά μας

0
Τζιούμης - Τρίπολη : Η βελτίωση της καθημερινότητα προτεραιότητά μας

H καθιερωμένη επικοινωνία του Δημάρχου Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, με τους δημότες μέσω facebook


Την Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021, έλαβε χώρα η “ζωντανή” επικοινωνία του κ. Τζιούμη με τους πολίτες. Ως γνωστόν, η καθιερωμένη αυτή πρωτοβουλία του Δημάρχου Τρίπολης, διεξάγεται την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα.

Ο κ. Τζιούμης, αφού έκανε ειδική μνεία στην ανάγκη να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Τριπολίτες, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης, καθώς το Σάββατο έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης που, ουσιαστικά, σηματοδοτεί την απαρχή του κύριου “σώματος” των εκδηλώσεων.

Από εκεί και πέρα, ο Δήμαρχος Τρίπολης εστίασε στην πορεία εξέλιξης έργων που έχουν ήδη δρομολογηθεί και εξελίσσονται απρόσκοπτα- όπως η ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Βασιλείου αλλά και η ανάπλαση μνημείων στο Λεβίδι.

Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος, προκειμένου να στηριχθούν οι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι έχουν πληγεί τόσο από την υγειονομική κρίση και την συνακόλουθη οικονομική δυσπραγία αλλά και τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Τρίπολης, είναι εφικτό να υπάρξουν αποζημιώσεις για μέρος ή για το σύνολο των αγροτών, εκτός Ο.Γ.Α. και χωρίς τις συνήθεις γραφειοκρατικές “αγκυλώσεις”.

Πολύ σημαντική παρέμβαση θα είναι η υλοποίηση της πρότασης του Δήμου για τη διασύνδεση όλων των περιαστικών δασών, παρότι, όπως τόνισε και ο κ. Τζιούμης, δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δήμου.

Όσον αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων, ο κ. Τζιούμης ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη Κτηνιάτρου ως υπαλλήλου αορίστου χρόνου, πέρα από τις υπόλοιπες ενέργειες που. έτσι κι αλλιώς, βρίσκονται εν εξελίξει.

Tέλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης, αφού ανακοίνωσε πως θα γίνουν άμεσα, καιρού επιτρέποντος, νέες ασφαλτοστρώσεις, δήλωσε πως μέχρι το τέλος του χρόνου ο Δήμος θα προμηθευτεί απορριμματοφόρο- πλυντήριο, προκειμένου να επιλυθεί, άπαξ δια παντός, το πρόβλημα της δυσοσμίας των κάδων απορριμμάτων- ειδικά κατά τους θερινούς μήνες.

Σχετικά με φθορές δημόσιας περιουσίας που έγιναν πρόσφατα- χθες, μάλιστα, είχαμε την πτώση προτομής στην Πλατεία του Άρεως-, ο κ. Τζιούμης ανέφερε πως θα υπάρξει μεγαλύτερη επιτήρηση δημοσίων κτιρίων και άλλων δομών, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.