Τζιούμης: «Η ΤΡΙΠΟΛΗ του πολιτισμού και της σπονδής στο 21 ξεκίνησε»

0
Η εικαστική έκθεση «Απεικονίσεις και Αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου» – από τον 18ο στον 21ο αιώνα

Η εικαστική έκθεση «Απεικονίσεις και Αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου» – από τον 18ο στον 21ο αιώνα – ΣΥΛΛΟΓΗ Γιώργου Γαϊτανάρη & Ιώς Ντόλκα, που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα” Μιχάλης Κακογιάννης”, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, εγκαινιάστηκε το Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.


Συλλέκτες των έργων είναι το ζευγάρι Γιώργου Γαϊτανάρη και Ιώς Ντόλκα, Ελλήνων επιστημόνων στην Αμερική με καταγωγή από την Τρίπολη.

Η συλλογή αποτελείται από 67 έργα και περιλαμβάνει πίνακες, λιθογραφίες, οξυγραφίες, κεντήματα και ένα γλυπτό. Ο Γιώργος Γαϊτανάρης είναι γιατρός-ερευνητής με πλούσια δράση στον χώρο της βιοτεχνολογίας.

Το 2019, του απονεμήθηκε το Prix Galien Canada, μία απο τις πιο μεγάλες διακρίσεις στον τομέα της φαρμακολογίας, που αναφέρεται ως το βραβείο Νόμπελ φαρμακευτικής έρευνας.

Η Ιώ Ντόλκα δραστηριοποιείται στον χώρο υποστήριξης και καθοδήγησης ασθενών με σπάνιες παθήσεις και με διαγνωστικές δυσκολίες. Στον τομέα αυτό είναι από τους πρωτοπόρους σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδρυτικό στέλεχος μη κερδοσκοπικών και άλλων φορέων προς εξυπηρέτηση των ασθενών αυτών.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, αρχικά καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου, ενώ ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο, την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», κυρία Ξένια Καλδάρα. Με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησαν οι συλλέκτες των έργων, Γιώργος Γαϊτανάρης και Ιώ Ντόλκα, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Δήμο Τρίπολης.