spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΎδρα: Συνελήφθη Ολλανδή δημοσιογράφος, φιλοξενούσε λαθρομετανάστη

Ύδρα: Συνελήφθη Ολλανδή δημοσιογράφος, φιλοξενούσε λαθρομετανάστη

Αντιμέτωπη με ποινικές κυρώσεις βρίσκεται Ολλανδή δημοσιογράφος κάτοικος Ύδρας η οποία συνελήφθη καθως φιλοξενούσε στο σπίτι της Αφγανό λαθρομετανάστη μετά την απόρριψη στο αίτημα ασύλου του

Διαπιστώθηκε ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα», και συνελήφθη (13/06) αναφέρει σε δημοσίευμά της ο “Guardian”.

Η 61χρονη Ingeborg Beugel, ανεξάρτητη ανταποκρίτρια για ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ζει στην Ύδρα για σχεδόν 40 χρόνια, ωστόσο με καταγγελία ντόπιων η Ingeborg Beugel, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, συνελήφθη καθως διαπιστωθηκε η παράνομη “φιλοξενία” στην οικία της του 23χρονου λαθρομετανάστη από το Αφγανιστάν μετά την απόρριψη της αίτησης ασύλου του.

Το αδίκημα επισύει ποινή φυλάκισης 12 μηνών και πρόστιμο €5.000

«Αρκετοί θυμωμένοι νησιώτες κάλεσαν την αστυνομία λέγοντας ότι είχα μια “ύποπτη” σχέση με έναν “παράνομο” στο σπίτι μου», δήλωσε η Ingeborg Beugel στους δημοσιογράφους του Guardian.

«Με κράτησαν σαν να ήμουν κάποιος τρομοκράτης. Δεν με άφηναν ούτε να πάω σπίτι για να πάρω τα χάπια και το αποσμητικό μου», ανέφερε η Ολλανδή υπήκοος και σημείωσε ότι μαζί με τον “προστατευόμενό” της λαθρομετανάστη κρατήθηκαν μια νύχτα στην Ύδρα πριν μεταχθούν στην Αθήνα.

«Δεν ήταν μυστικό ότι έμενε σπίτι μου», υποστήριξε, «Είναι γελοίο να πουν ότι τον έκρυβα (..) υπάρχουν επιστολές που χρονολογούνται απο τη δικαστική υπόθεση τον Ιανουάριο του 2020 και αναφέρουν ότι τον φροντίζω και πληρώνω για τα μαθήματα, τον δικηγόρο και την εκμάθησης ελληνικών», συμπλήρωσε.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος υποστήριξε ότι η αίτηση ασύλου του Αφγανού λαθρομετανάστη “προστατευόμενού” της, απορρίφθηκε λόγω “μεταφραστικών προβλημάτων στη συνέντευξή του”.

Ενώ σε ένσταση που υπέβαλαν υποστήριξε ότι «Δεν κατάφερε να κλείσει ραντεβού με την ελληνική υπηρεσία ασύλου. Καλεί εδώ και μήνες και δεν έχει απάντηση», υποστήριξε η 61χρονη Ολλανδή.

Ο δικηγόρος της, δήλωσε ότι η κατηγορία σε βάρος της δημοσιογράφου είναι “συχνή στη δίωξη υποθέσεων δουλεμπορίου και αντιπροσωπεύει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα”.

Η δημοσιογράφος και ο “προστατευόμενός” της λαθρομετανάστης έχουν αφεθεί ελεύθεροι εν αναμονή προσδιορισμού νεας δικασίμου – μετά την αναβολή της εκδίκασης- λόγω περιορισμών του κορωνοϊού.

Πηγη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων