spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΟι τρεις δήμοι των Εθνοσυνελεύσεων στο Άστρος- τι συζήτησαν

Οι τρεις δήμοι των Εθνοσυνελεύσεων στο Άστρος- τι συζήτησαν

Συνάντηση με την Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη είχαν οι τρεις δήμαρχοι των δήμων που ολοκληρώθηκαν οι τρεις πρώτες Εθνοσυνελεύσεις του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους, προκειμένου να συζητήσουν κοινή συνεργασία σε πολλά θέματα που αφορούν τις περιοχές.


Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Επιδαύρου ο οποίος παρευρέθηκε στη συνάντηση μας ενημερώνει:

Την Παρασκευή 25/6/2021 αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Καμπύλης Γιώργος και μαζί με τον Δήμαρχο Τροιζήνας Σπύρο Πολλαλη παρευρεθηκαμε στο Παραλία Άστρος στη συνάντηση με την πρόεδρο της επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπουλου-Δασκαλάκη και συζητήσαμε για την πρόταση μας στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης αλλά και για τη συνεργασία των Δήμων όπου ολοκληρωθηκαν οι τρεις πρώτες σημαντικές Εθνοσυνελεύσεις του νεοσυστατου Ελληνικού Κράτους.

“Στην Επίδαυρο το 1822, στο Άστρος το 1823 και στην Τροιζήνα το 1827 υπεγράφησαν τα Επαναστατικά Συντάγματα. Ανθρωποκεντρικά και φιλελεύθερα, συντάχθηκαν με επιρροές από τις ιδέες του Διαφωτισμού, του Φιλελευθερισμού, της Γαλλικής και Αμερικανικής Επανάστασης και κατοχύρωναν ελευθερίες, όπως την αρχή της ισότητας των πολιτών αλλά και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Οι τρεις Δήμοι των Εθνοσυνελεύσεων -Άστρους, Επιδαύρου και Τροιζήνας- τιμούν την Επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση με προτάσεις που θα βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες να εξελιχθούν, να μπουν πιο δυναμικά στον τουριστικό και πολιτιστικό χάρτη της χώρας, να αναδείξουν τη φύση και τα προϊόντα τους.

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, εκεί όπου ψήφισε το Προσωρινό Πολίτευμα της Επιδαύρου, το πρώτο Σύνταγμα των επαναστατημένων Ελλήνων, τιμά την ιστορία του με μια πρόταση για την ανάπλαση και ανάδειξη του χώρου της Α’ Εθνοσυνέλευσης, και τη δημιουργία, παράλληλα, ενός ψηφιακό αποθετηρίου για το ιστορικό και πολιτιστικό υλικό αυτού του τόσο σημαντικού για την εξέλιξη της χώρας ιστορικού γεγονότος.


Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, το μέρος όπου διακηρύχθηκε πανηγυρικά η πίστη των Ελλήνων στην ανεξαρτησία και τη συνέχιση του Αγώνα με κάθε θυσία, τιμά την παρακαταθήκη του με την πρόταση για δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου «Ηρώων Αποτυπώματα». Τα γεγονότα της Β΄ Εθνοσυνέλευσης αναδεικνύονται μέσα από την τεχνολογία ολογραμμάτων, 3D προβολών, αίθουσας virtual reality, δημιουργία πρωτότυπου ντοκιμαντέρ, ενώ το υλικό του θα προβάλλεται και σε τρία παραρτήματα, στα Άνω Δολιανά, στα Βέρβενα και στον Πραστό.


Ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων, όπου το 1827 ψηφίστηκε το Σύνταγμα της Τροιζήνας, αποτίοντας φόρο τιμής στην ιστορία του, προτείνει την ίδρυση ενός «Ψηφιακού Μουσείου Συνταγματικής Ιστορίας» με έμφαση στην Γ΄ Εθνοσυνέλευση και την ανάδειξη της συμβολής της περιοχής στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ψηφιακός οδηγός με διαδραστικό χάρτη παρουσίασης των σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου αποσκοπώντας στην περαιτέρω τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, στη συνολική πρόοδό της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων