Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας: Αφιέρωμα στα 700 χρόνια του Δάντη

0
Δάντης Αλιγκέρι

Αφιέρωμα στα 700 χρόνια του Δάντη από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας


Τιμώντας τα 700 χρόνια από τον θάνατο του «Ομήρου της Χριστιανοσύνης» Δάντη Αλιγκέρι (Dante Alighieri), ο Πολυχώρος Πολιτισμού ΦΟΥΓΑΡΟ και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν εσπερίδα για τον σπουδαίο αυτόν Ευρωπαίο πνευματικό άνθρωπο.


Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με ομιλία:


Ιωάννης Τσόλκας, Καθηγητής Ιστορίας της Ιταλικής Λογοτεχνίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΕΚΠΑ (Ο πολιτικός Δάντης και η “πολιτική” Κωμωδία)

Federica Ambroso, Διδάκτωρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, φιλόλογος, συγγραφέας (Από το “σκοτεινό δάσος” στο “εκατόφυλλο ρόδο”. Η παρουσία του Δάντη στο έργο του Γιώργου Σεφέρη)

Ενώ ρόλο συντονιστή θα αναλάβει ο Γιώργος Μικρός, Καθηγητής Υπολογιστικής Γλωσσολογίας, Πανεπιστήμιο του Hamad Bin Khalifa στο Κατάρ και τ. Πρόεδρος, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΕΚΠΑ.


Πληροφορίες – Κράτηση θέσης

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 και ώρα 8 μ.μ.

Λόγω των ειδικών διατάξεων που αφορούν στην πανδημία, θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση θέσης στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης Ανθός στο Φουγάρο (2752047380).

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση και αναμένουμε πως θα δώσετε το «παρών».

Λίγα λόγια για τον Δάντη Αλιγκέρι

Ο Δάντης Αλιγκέρι (Dante Alighieri22 Μαΐου ή 13 Ιουνίου 1265 – 14 Σεπτεμβρίου 1321) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Ιταλούς ποιητές. Θεωρείται ο πρώτος σημαντικός δημιουργός στην ιταλική ποίηση ενώ το περίφημο έργο του, η Θεία Κωμωδία, εκτιμάται έως σήμερα ως ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας