spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"Ερμηνείες στην Ερμιονίδα": 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου

“Ερμηνείες στην Ερμιονίδα”: 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου

O Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνει το κοινό του ότι παρά τις συνεχιζόμενες αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του 8ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», της κορυφαίας πολιτιστικής διοργάνωσης που πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι στην Ερμιονίδα, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Π.Ε. Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του Καθηγητή Κώστα Γεωργουσόπουλου.


Ακόμα μια πλούσια και άρτια θεατρική διοργάνωση θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο στην έδρα του, τον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι, από τις 9 Ioυλίου έως τις 29 Αυγούστου, ενώ μεταφεστιβαλικά, στις 17-18 & 19/9, θα πραγματοποιηθεί επιστημονικό συνέδριο για την Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ερμιονίδας.

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου και υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση του εμπνευστή του, Kαθηγητή και Κριτικού θεάτρου κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Έχοντας αναγνωριστεί ως η κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση της Ερμιονίδας, το ετήσιο Φεστιβάλ-θεσμός «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» συμβάλλει στην πολιτιστική και τουριστική τόνωση της περιοχής. Μέσα από την προσπάθεια προώθησης της καλλιέργειας και διάδοσης του θεατρικού πολιτισμού, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας και θεατρικής παιδείας στους επισκέπτες του τόπου μας.

Το Πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Ερμιονίδας

Ανακοινώνουμε σήμερα το Πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε αναλυτική, έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, με αναφορά στους χορηγούς και υποστηρικτές που πλαισιώνουν τη φετινή μας διοργάνωση.

Η δομή του 8ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» έχει ως εξής:

Η επίσημη Έναρξη του Φεστιβάλ όπως πάντα θα είναι μουσική και θα γίνει την Παρασκευή 9/7.

Η εκδήλωση θα έχει τίτλο «Η Νύχτα μυρίζει γιασεμί», με μαέστρο το Γιάννη Παπαχριστοδούλου και τους Ηλία Δόσκορη, Ιωάννα Κακουριώτη και Χρήστο Σκόνδρα, που θα ερμηνεύσουν γνωστά, αγαπημένα τραγούδια.

· Στο θεατρικό σκέλος, η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει 7 επίλεκτες παραστάσεις:

«Ανθρώπινη Φωνή – Σε γυρεύω στ’ αλήθεια» του Ζαν Κοκτώ με τον Τάσο Μπλάτζιο

«Ο Κήπος» του Bruce Gooch με το Στέλιο Μαϊνα & την Κάτια Σπερελάκη

«Βασίλισσα Αμαλία», σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι, με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου & την Καλλιόπη Ευαγγελίδου

«Ο Θοδωρής του ’21» με αφηγητή το Λεωνίδα Κακούρη και το 5μελές συγκρότημα βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής «Εν Ωδαίς», με μαέστρο τον Γ. Ντόβολο.

Επετειακή παράσταση, αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ως φόρος τιμής στην εμβληματική φυσιογνωμία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

«Ο Σουρής στον Παράδεισο» με το Γιώργο Γαλίτη

«Η Κυρά της Ρώ» του Γιάννη Σκαραγκά με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη

«Μαρίκα Κοτοπούλη -Το Αγρίμι» με τη Δήμητρα Παπαδήμα & το Γιάννη Μποσταντζόγλου
Μια δεύτερη μουσική βραδιά έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 16/7. Αφιέρωμα στο μεγάλο μουσικό του ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκο Βαμβακάρη, με το συγκρότημα «Τρείς και Μία». Προβολή της ταινίας-ντοκυμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα «M’ αρέσουν οι καρδιές σαν τη δική μου», που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Πατριάρχη του Ρεμπέτικου, Μάρκου Βαμβακάρη.

Αύγουστος

Στα μέσα Αυγούστου και για τρείς βραδιές (13, 16 & 17/8), ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, ανανεώνοντας το ετήσιο ραντεβού του με το αρχαίο δράμα, παρουσιάζει την ένατη κατά σειρά παραγωγή του, με τίτλο «Γυναίκες της Ανατροπής», μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση βασισμένη σε αποσπάσματα έργων της αρχαίας τραγωδίας, που έχουν ως σημείο αναφοράς τις γυναίκες που «ανατρέπουν» τη μοίρα τους, ή «ανατρέπονται» από αυτή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ι. Σίδερη.

Στη λήξη του 8ου Φεστιβάλ, μια ακόμα μουσική βραδιά, αφιερωμένη στη μνήμη της Μεγάλης Χορηγού μας Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ.

Στις 29/8 φιλοξενούμε την Ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, με προβολή του ντοκυμαντέρ «Παραδοσιακή Κρανιδιώτικη Φορεσιά» του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου.

Μεταφεστιβαλικά, ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας συνδιοργανώνει με το Δήμο Ερμιονίδας το τριήμερο (17-18-19/9) Επιστημονικό Συνέδριο «Η Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη, το Σύνταγμα της Τροιζήνας και η επίδρασή τους στην Επανάσταση και το Δημοκρατικό Βίο της Σύγχρονης Ελλάδας», με την επιστημονική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Μποτόπουλου.

Στο πλαίσιο τήρησης όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας του κοινού κατά Covid19, ο μέγιστος αριθμός θέσεων στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ θα προσδιοριστεί σύμφωνα με τα μέτρα του Υπουργείου Πολιτισμού για την τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων.

Σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, η διάθεση των εισιτηρίων για κάθε παράσταση/εκδήλωση θα γίνεται με προ-κράτηση θέσης στο τηλέφωνο: 698 698 2224.

Το έντυπο πρόγραμμα της φετινής 8ης διοργάνωσης θα κυκλοφορεί από αρχές Ιουλίου σε επιλεγμένα σημεία (καταστήματα, υπηρεσίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια), καθώς επίσης μέσω των συμμετεχόντων χορηγών και στο χώρο του Θεάτρου ARTίκι.

Χώρος διεξαγωγής: Πολυχώρος ΑRTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ, περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης.

Πληροφορίες: 698 698 2224

Ελπίζουμε πως με το πλούσιο φετινό μας πρόγραμμα θα συμβάλουμε ακόμα μια φορά στην ενδυνάμωση του θεατρικού μας πολιτισμού και την πολιτιστική τόνωση του νομού Αργολίδας και της Ερμιονίδας μας, του τόπου που αγαπάμε και φροντίζουμε.

Για το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας,

Δημήτρης Ι. Σίδερης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», thoerm@gmail.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων