Βιβλίο για τη χαρτογράφηση του οικισμού της Ύδρας

0
οικισμού της Ύδρας

Κυκλοφόρησε το δίτομο, εξαιρετικό έργο της διδάκτορος αρχιτέκτονος, πολεοδόμου και χωροτάκτη κυρίας Ίριδας Παναγιωτοπούλου με τίτλο «Χαρτογράφηση του Οικισμού της Ύδρας – Τεκμήρια Ιστορίας».


Την έκδοση χαιρετίζει ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, Πρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» που έχει εκδώσει αυτούς τους δύο καλαίσθητους τόμους για τον οικισμό της Ύδρας, τα κτίρια και τους ιδιοκτήτες τους.

Η ιστορικός και αρχειονόμος Ντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, προλογίζει και παρουσιάζει αναλυτικά το σπουδαίο αυτό έργο, που το χαρακτηρίζει «Προϊόν επιστημονικού αρχιτεκτονικού μόχθου, που διήρκησε πάνω από 10 χρόνια», αναφέροντας ότι «προσφέρει ένα πλουσιότατο ερευνητικό υλικό που προέρχεται από ποικίλες πηγές και είναι διαμορφωμένο με διάφορες ερευνητικές τεχνικές…

Το συγκεκριμένο συγγραφικό πόνημα στοχεύει στη μύηση του αναγνώστη στη μοναδικότητα και το ανεπανάληπτο τοπίο της Ύδρας, που απαιτεί από όλους μας την αγάπη, την προσοχή, το σεβασμό και την προσπάθεια διατήρησης αυτής της γνήσιας ελληνικής ομορφιάς, της ιστορίας και της παράδοσης».

Η δίτομη έκδοση διατίθεται από το Πωλητήριο του Ι.Α.Μ.Υ., από όπου και μπορεί να την προμηθευτεί κάθε ενδιαφερόμενος.