spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΣτ. Αραχωβίτης για "Αφανιά- Κρεβατά: «Δίκαιη ρύθμιση του ιδιοκτησιακού»

Στ. Αραχωβίτης για “Αφανιά- Κρεβατά: «Δίκαιη ρύθμιση του ιδιοκτησιακού»

Την ανάγκη δίκαιης και οριστικής επίλυσης στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή «Αφανιά – Κρεβατά» της Σκάλας φέρνει με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης, «αίτημα που ασφαλώς βρίσκει ομόφωνα σύμφωνη την τοπική κοινωνία, τη δημοτική διοίκηση και όλους τους θεσμικούς φορείς», όπως τόνισε ο βουλευτής.

Ο Στ. Αραχωβίτης επεσήμανε πως «μολονότι τα ακίνητα αυτά εμφανίζονται στο όνομα του κάθε ιδιοκτήτη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε κατά των κατοίκων αγωγές, με τις οποίες διεκδικεί τα συγκεκριμένα ακίνητα, υποστηρίζοντας ότι του ανήκουν και ότι έχουν καταπατηθεί!

Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για περίπτωση αυθαίρετης καταπάτησης δημόσιας γης αλλά για ακίνητα που είτε ανέκαθεν ανήκαν σε ιδιώτες, είτε για ακίνητα που παραχωρήθηκαν μέσω μιας διαδικασίας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εδώ και 60 χρόνια. Τα οικόπεδα μάλιστα βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως και τα περισσότερα εξ αυτών έχουν οικοδομηθεί και αποτελούν τις κύριες κατοικίες μεγάλου μέρους του πληθυσμού της Σκάλας».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής ανέφερε: «Με την κτηματογράφηση αναδείχθηκαν οι παθογένειες και οι εκκρεμότητες του ελληνικού κράτους.

Το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να αναστείλει τις αγωγές που έχει ασκήσεις στους ιδιοκτήτες και να δώσει μια δίκαιη λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης, φροντίζοντας παράλληλα να μην υπάρξει κατάχρηση και επέκταση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης σε αυθαίρετες καταπατήσεις. Εμείς θα πιέσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων