Συνάντηση Δαβάκη- Λιβανού για θέματα των αγροτών της Λακωνίας

0

ΛΑΚΩΝΙΑ. Θέματα που αφορούν στους παραγωγούς της Λακωνίας έθεσε ο Θανάσης Δαβάκης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης 17/6.


Ο Λάκωνας βουλευτής αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων, όπως:

Την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτίμησης και αποζημίωσης από την παγοπληξία του περασμένου Φεβρουαρίου σε αρκετές περιοχές του Δήμου Ευρώτα.

Την αναθεώρηση του Κανονισμού των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) για ταχύτερη αποζημίωση, αλλά και αλλαγή του ηλικιακού κριτηρίου των δικαιούχων.

Την αναθεώρηση του Κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, ώστε να προσαρμοστεί στις ανάγκες των παραγωγών και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραγωγή τους λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Την επιτάχυνση των διαδικασιών της δακοκτονίας.

Τα θέματα χωροταξίας και πολεοδομικών διατάξεων σε σχέση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία

Τη χαρτογράφηση της γης υψηλής παραγωγικότητας, για τη διευκόλυνση της χωροθέτησης δράσεων και στον αγροτικό χώρο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και του έθεσα ένα σύνολο θεμάτων αρμοδιότητάς του που απασχολούν τους Λάκωνες παραγωγούς.

Είναι προφανές πως τα σωρευμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, μέρος των οποίων έθεσα στον υπουργό, χρειάζονται την εφαρμογή μίας νέας πολιτικής εκσυγχρονισμού των εποπτευόμενων οργανισμών (ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ.α) για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.

Ενόψει λοιπόν, όπως με ενημέρωσε, νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών στις οποίες θα προχωρήσει, συμφωνήσαμε να συναντηθούμε εκ νέου για τη διαμόρφωση μίας θετικής ατζέντας για την ενίσχυση των Λακώνων παραγωγών και τη δρομολόγηση της επίλυσης των προβλημάτων που τους απασχολούν».