spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑπόφαση του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου φέρνει αλλαγές στο λιμάνι

Απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου φέρνει αλλαγές στο λιμάνι

Δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου για καθορισμό θέσεων ελλιμενισμού ανά είδος πλωτών μέσων στο λιμάνι Ναυπλίου.


 

Αναλυτικά τι προβλέπει η απόφαση:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
9ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 31ης Mαίου 2021

“Λήψη απόφασης για καθορισμό θέσεων ελλιμενισμού ανά είδος πλωτού μέσου στο λιμένα Ναυπλίου”

Ο Πρόεδρος Αναστάσιος Ζαφείρης κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. εισηγήθηκε να συζητηθεί το ανωτέρω θέμα και ανέφερε ότι στο λιμένα Ναυπλίου δεν υπάρχει καθορισμός θέσεων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα κατά τον ελλιμενισμό των σκαφών .

Ακολούθως ο Πρόεδρος, μετά από έλεγχο και διαπιστώσεις που έγιναν πρότεινε να γίνει η εξής χωροθέτηση στο λιμένα Ναυπλίου σύμφωνα και με το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα:

1. Με αφετηρία το σημείο Α που βρίσκεται πλησίον του πράσινου φανού στην τουριστική παραλία καθορίζεται χώρος που οριοθετείται από τα σημεία Α έως Β στον οποίο θα ελλιμενίζονται μικρά σκαφη αναψυχής και λάντζες.

2. Από το σημείο Β ως το σημείο Γ έναντι υπάρχοντος περιπτέρου ελλιμενίζονται ιστιοπλοϊκά ( επαγγελματικά και τουριστικά) , μικρά ερασιτεχνικά σκάφη και καταμαράν, όλα πρυμνοδετημένα.

3. Τα σημεία Γ έως Δ είναι σημεία αφετηρίας για δραστηριότητα ημερόπλοιων για την εξυπηρετηση η τη διενέργεια τουριστικών πλοών πέριξ ‘η εντός του λιμένα Ναυπλίου ( πλαγιοδετημενα) .

4. Στα σημεία Δ έως Ζ ( Προβλητα Π) ελλιμενίζονται τουριστικά πλοία ιδιωτικά και επαγγελματικά αναψυχής .Σε περιπτωση δε έκτακτης ανάγκης στα σημεία Ε εως Ζ θα προσδένουν σκάφη υπόχρεα στον ΙSPS

5. Στο σημείο Ζ εως Η και σε μήκος 20m του προβλήτα Π ελλιμενίζονται επαγγελματικά και τουριστικά ημερόπλοια και λάντζες

6. Στα σημεία Η εως Ι ΄ ελλιμενίζονται τα σκάφη του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.

7. Στα σημεία Ι΄εως Ι και σε μήκος 24 m ελλιμενιζονται λαντζες λιμενα

8. Από το σημείο Ι εναντι Παλαιού Τελωνείου έως το σημείο Κ ελλιμενίζονται πρυμνοδετημένα όλα τα Ε/Γ- Τ/Ρ ιδιωτικά και επαγγελματικά που καταπλέουν στο λιμενα Ναυπλίου.

9. Από το σημειο Κ εως το Λ υπάρχει ο φυλασσόμενος χώρος για σκάφη που εμπίπτουν στον κωδικα isps. 10. Στα σημεία Λ εως Μ ελλιμενίζονται μικρά Φ/Γ πλοία μη υποχρεα στον isps .

11. Στο πέρας του λιμενα σημεια Μ εως Ν ελλιμενίζονται επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά ιδιωτικά σκάφη .

Το Δ/Σ αφού έλαβε υπόψη την εισηγηση του κ. Πρόεδρου και τις διατάξεις του Ν.ΔΦ.187/73 (Κώδικας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου) 3. Την αριθ. 2131.13/5000/2015 εγκύκλιο Υπουργείου Οικονομίας ,Υποδομων, Ναυτιλίας και Τουρισμού και τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε την προταθείσα από τον Πρόεδρο χωροθέτηση θέσεων ελλιμενισμού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ -Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αναστάσιος Ζαφείρης- Αναστασιος Πέζος

ΤΑ ΜΕΛΗ
Κοντός Παν.
Βασιλόπουλος Β
Καραγιάννης Δ
Κρίγγος Δ.
Χειβιδοπουλος Α

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων