Το Άργος στην επίδειξη μόδας του Dior

0
Το Άργος στην επίδειξη μόδας του Dior

Ως τιμώμενη πόλη επιλέχθηκε το Άργος ώστε οι κάτοικοι του να παρακολουθήσουν μέσα από μεγάλη γινταντοθόνη την παρουσίαση της νέας συλλογής του Οίκου Dior που παρουσιάζεαι στο Καλλιμάρμαρο σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου, ο κόσμος στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου όπου και ήταν στημένη η οθόνη πολύς μεταξύ αυτών και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λίγα λόγια για την επίδειξη μόδας

Η νέα συλλογή του γαλλικού οίκου Dior που παρουσιάζεται στο Καλλιμάρμαρο εμπνέεται από τις αρχαιοελληνικές αισθητικές αξίες του Φωτός και του Κάλλους και αναδεικνύει την ελληνική παραδοσιακή χειροτεχνία.

Ο οίκος υψηλής ραπτικής, συνεργάστηκε με Έλληνες δεξιοτέχνες στην ύφανση, το κέντημα, το μετάξι, την κεραμική και τα κοσμήματα, τιμώντας τη χώρα μας και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

Για την προώθηση της νέας κολεξιόν, ο διάσημος οίκος πήρε άδεια φωτογράφησης στην Ακρόπολη, αναβιώνοντας τη θρυλική φωτογράφηση του 1951 που έγινε στον Ιερό Βράχο για λογαριασμό του γαλλικού περιοδικού Paris Match.

Τότε, οκτώ μοντέλα του Κριστιάν Ντιορ φόρεσαν τις υπέροχες μεταξωτές τουαλέτες του βασιλιά της μόδας και φωτογραφήθηκαν από τον Ζαν-Πιερ Πεντρατσίνι μπροστά από τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο.

Εβδομήντα χρόνια μετά, η διευθύντρια του γαλλικού οίκου, Μαρία Γκράτσια Κιούρι, εξακολουθεί να εμπνέεται από τον αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό της χώρας μας.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να επισκεφθεί τους εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της Κνωσού, των Δελφών και της Σαντορίνης.