spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑTρίπολη: "Προσφυγή" του Δημοτικού Συμβουλίου για το Αθήναιο

Tρίπολη: “Προσφυγή” του Δημοτικού Συμβουλίου για το Αθήναιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε να καταθέσει προσφυγή σχετικά με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης


Ωστόσο, ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα”, Νίκος Τσιαμούλος, υποστήριξε πως ένα τέτοιο θέμα- όπως υποβλήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης, με εισήγηση του Δημάρχου Τρίπολης- είναι “υποκριτικό”, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του θέματος. Επιπρόσθετα, δήλωσε πως η παράταξή του απέχει από τέτοια συζήτηση- ενώ, νωρίτερα, είχε ζητήσει “ονομαστική ψηφοφορία” επί της διαδικασίας.

Σε κάθε περίπτωση, η “προσφυγή” θα υποβληθεί προς τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά θα γίνει και κάθε άλλη προσήκουσα ενέργεια.

Ο κ. Σμυρνιώτης υποστήριξε πως το θέμα δεν “πάσχει από τυπικής πλευράς”, σχολίασε μάλιστα πως η περιβαλλοντική μελέτη δεν έχει πρόβλημα. Άλλο να λέμε πως επειδή έχει κακό ιστορικό η εταιρεία, πιθανώς να μην τηρήσει όσα προβλέπονται, δήλωσε, ουσιαστικά, ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Τρίπολη”.

H Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Παναγοπούλου, δήλωσε πως, σύμφωνα με τη δική της πληροφόρηση, η μελέτη έχει πολλά “κενά” και “παραλείψεις”, ενώ ο κ. Βόσνος, επικεφαλής της παράταξης “Για την Τρίπολη”, συμφώνησε πως πρέπει να γίνει “προσφυγή” αλλά να είναι τεκμηριωμένη και όχι “δήθεν”.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Κατσαφάνας, στο ίδιο “μήκος κύματος”, υποστήριξε πως για να έχει “τύχη” η όποια “προσφυγή”, θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη μέσω γνωμοδότησης ειδικών επιστημόνων.

Ο κ. Γούργαρης τόνισε πως ο Δήμος Τρίπολης θα έπρεπε να είχε ασχοληθεί νωρίτερα, αλλά, εφόσον, είχαμε τις εξελίξεις που είχαμε, θα πρέπει να γίνει “προσφυγή” κατά της απόφασης.

Ο κ. Παπαδημητρίου, τέλος, δήλωσε, αρχικά, πως το Περιφερειακό Συμβούλιο “λειτουργεί με σκιές” και προσέθεσε πως η εταιρεία έχει “βεβαρημένο παρελθόν”, προφανώς δε γι’ αυτό, όπως είπε, κινήθηκε έτσι η σχετική διαδικασία- “εν κρυπτώ”.

Να σημειώσουμε πως ο Αντιδήμαρχος, κ. Κανελλόπουλος, αντικαθιστά τον κ. Κώστα Τζιούμη, ο οποίος απουσιάζει από τη συνεδρίαση λόγω εκτάκτων λόγων.

ΠΗΓΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων