Το “Σινεμά ο Σταθμός θα κάνει στάση στην Πελοπόννησο

0
“Σινεμά ο Σταθμός”: Ανενεργοί σταθμοί του ΟΣΕ στο Μεσολόγγι, την Πάτρα, τον Πειραιά, την Τρίπολη και την Καλαμάτα, μετατρέπονται για μια βραδιά σε θερινούς κινηματογράφους.

Η επιλογή των πόλεων βασίζεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξαν στην Επανάσταση του 1821.
Στους τέσσερις ιστορικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς και στο παλιό μηχανοστάσιο του Πειραιά θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες από τον
σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο.

“Σινεμά ο Σταθμός”  η διαδρομή 

H έναρξη της κινηματογραφικής διαδρομής θα γίνει απόψε στο παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, που τώρα στεγάζει το Νέο Μουσείο Σιδηροδρόμου, με τη βραβευμένη ταινία «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη.
Δεύτερη στάση για το «Σινεμά ο Σταθμός» είναι η ιστορική πόλη του Μεσολογγίου και το Τρικουπειο Πολιτιστικο Κεντρο, που λειτουργούσε ως μηχανοστάσιο και χώρος στάθμευσης των συρμών. Εκεί, την 27η Ιουνίου θα προβληθεί η ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, «Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» που έχει γυριστεί εξολοκλήρου στην πόλη του Μεσολογγίου, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
Η δράση, που τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», έχει Φορεά Υλοποίησης την εταιρεία πολιτισμού και επικοινωνίας ActionDirect Art-Communication και Χορηγό Δράσης την εταιρεία Ολυμπιακή Ζυθοποιία και τη μπύρα FIX Hellas. Οι προβολές θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Ιουλίου.