Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΕΠΑΛ

0
Επιστολή Διαμαρτυρίας
1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης

Επιστολή Διαμαρτυρίας: Με αφορμή το γεγονός ότι δεν θα λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-22 οι Ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Βρεφονηπιοκόμων στην Γ’ τάξη.


Στην Επιστολή Διαμαρτυρίας προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου την οποία κοινοποιούν και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης για το γεγονός ότι στο επόμενο σχολικό έτος δεν θα λειτουργήσουν οι Ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Βρεφονηπιοκόμων στην Γ’ τάξη.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή: “ο αριθμός των μαθητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγγραφούν στις προαναφερθείσες ειδικότητες είναι μεγάλος και το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσουν θα δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων και στους ίδιους τους μαθητές, αφού θα επιλέξουν μια ειδικότητα που δε θέλουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην επίδοσή τους και στη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία τους, αλλά και στις οικογένειές τους, αφού θα αναγκαστούν να στείλουν τα παιδιά τους εκτός πόλης, ενδεχομένως ακόμα και εκτός νομού!”.

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφει η πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Κωνσταντίνα Σταθοπούλου αναφέρει:

Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Τρίπολης διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός πως δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-22 οι Ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Βρεφονηπιοκόμων στην Γ’ τάξη.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο αριθμός των μαθητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγγραφούν στις προαναφερθείσες ειδικότητες είναι μεγάλος και το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσουν θα δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων και στους ίδιους τους μαθητές, αφού θα επιλέξουν μια ειδικότητα που δε θέλουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην επίδοσή τους και στη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία τους, αλλά και στις οικογένειές τους, αφού θα αναγκαστούν να στείλουν τα παιδιά τους εκτός πόλης, ενδεχομένως ακόμα και εκτός νομού.

Μετά από επικοινωνία με τη Διεύθυνση του Σχολείου, πληροφορηθήκαμε πως υπάρχει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό και ο εργαστηριακός εξοπλισμός για να καλυφθεί η λειτουργία και των δύο ειδικοτήτων και δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Μετά από δύο πολύ δύσκολες χρονιές λόγω της πανδημίας, με όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών μας, θεωρούμε πως δεν πρέπει να προστεθεί και επιπλέον συναισθηματικός φόρτος αναγκάζοντάς τα να ακολουθήσουν ειδικότητα που δεν ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.