ΔΕΥΑ Πύργου: Συντήρηση και καθαρισμός υδατοδεξαμενών

0
ΔΕΥΑ Πύργου
η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου, Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου

Σειρά από νέους καθαρισμούς σε υδατοδεξαμενές έχει ήδη πραγματοποιήσει η ΔΕΥΑ Πύργου σε τοπικές Κοινότητες. Στόχος της ΔΕΥΑ Πύργου είναι έτσι ώστε και κατά την περίοδο του καλοκαιριού, να προσφέρεται άφθονο αλλά κυρίως άριστης ποιότητας νερό προς τους καταναλωτές-πολίτες του Δήμου Πύργου.


Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμοί στις τοπικές κοινότητες: Αλποχώρι, Κορυφή, Γρανιτσαίϊκα, Λαστέϊκα, Χαριά, Σιτοχώρι, Καρυά, Βροχίτσα, Πεύκη, Καράτουλα (2), Ώλενα, Αγία Άννα, Γούμερο, Μουζάκι, Μαγούλα, αλλά και στις πηγές Μουζάκι και Καράτουλα.

Όλοι οι προαναφερόμενοι καθαρισμοί έχουν γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 ενώ οι καθαρισμοί συνεχίζονται βάση προγράμματος σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα συντήρησης και καθαρισμού των υδατοδεξαμενών η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου, Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου επεσήμανε:
«Υλοποιούνται καθημερινά από συνεργεία της ΔΕΥΑΠ έλεγχοι και ενέργειες στις υδατοδεξαμενές των τοπικών αλλά και των δημοτικών διαμερισμάτων Πύργου.

Το πρόγραμμα καθαρισμού και συντήρησης των υδατοδεξαμενών αλλά και των πηγών βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αυτό που θέλουμε να διασφαλίσουμε είναι άριστης ποιότητας νερό σε όλους τους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μας.

Το προηγούμενο διάστημα δυστυχώς εντοπίσαμε περιστατικά όπου κάποιοι επέλεγαν να ποτίσουν τα κηπευτικά και τα χωράφια τους, αφήνοντας χωρίς νερό τους συμπολίτες τους.

Έχουμε ήδη διακόψει τις παροχές αυτές, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι κάθε φορά που θα δημιουργούνται προβλήματα. Μάλιστα θα επιβάλλονται και πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται. Ζητάμε για πολλοστή φορά τη συνεργασία όλων των προέδρων των Κοινοτήτων προκειμένου και εμείς να μπορούμε να συμβάλουμε προσφέροντας ουσιαστικές υπηρεσίες προς τους πολίτες».