spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠουλάς για εργασιακά:Το νομοσχέδιο ευνοεί την ασυδοσία

Πουλάς για εργασιακά:Το νομοσχέδιο ευνοεί την ασυδοσία

Ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα εργασιακά στην Ολομέλεια της Βουλής επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

· Οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την εργασία τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο έχουν ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του 90 και το προτεινόμενο σχέδιο νόμου δεν αποτελεί έκπληξη.

· Δεν βρισκόμαστε μπροστά σε λανθασμένη μεταφορά ενωσιακού δικαίου ή κακότεχνη διατύπωση αλλά σε μία συνειδητή επιλογή.

· Ολοένα και μεγαλύτερη απομείωση εργασιακών δικαιωμάτων με κατάργηση προστατευτικών νομοθετικών ρυθμίσεων και θέσπιση περιορισμών που ακυρώνουν συνταγματικές διατάξεις προς όφελος της ευελιξίας και της μεγαλύτερης κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

· Παρότι, προσπαθήσατε να εκβιάσετε την κοινοβουλευτική συναίνεση στριμώχνοντας στα 129 άρθρα του δύο ευρωπαϊκές οδηγίες για την βία και την παρενόχληση στην αγορά εργασίας και για την επέκταση των γονεϊκών αδειών, που θα έπρεπε να είχαν ενσωματωθεί στο εθνικό μας δίκαιο εδώ και καιρό, δεν πετύχατε τον στόχο σας.

· Οι εργασιακές ρυθμίσεις δικής σας εμπνεύσεως -που είναι και ο πυρήνας του νομοσχεδίου- βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων, μακριά από την πρακτική που εφαρμόζεται στα ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη και μακριά από τις πραγματικές απαιτήσεις της αγοράς.

· Η κυβέρνηση εισάγει ένα νομοσχέδιο στα εργασιακά που φανερώνει απροκάλυπτα τα τοξικά της σχέδια και την ταξική της κατεύθυνση. Δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εργασίας, αλλά ούτε και της πραγματικής οικονομίας.

· Απάντηση στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας είναι μόνο η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, η σταθερή εργασιακή νομοθεσία, ο έλεγχος των εργοδοτών και η εκ βάθρων αλλαγή εργασιακής και εργοδοτικής κουλτούρας. Αυτό το πέτυχε μόνο ο Αντρέας Παπανδρέου το 1981.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων