Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος στην Λακωνία

0
Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος

Ένας 59χρονος Πολωνός συνελήφθη στην Λακωνία, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής…

Ένας 59χρονος Πολωνός συνελήφθη στην Λακωνία, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με άτομο που αναζητά αρχαία με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων και κατέχει παράνομα αρχαία κινητά μνημεία, κλιμάκιο αστυνομικών πήγε στη Λακωνία, εντόπισε τον 59χρονο και πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του καθώς και σε οχήματα που χρησιμοποιούσε.

Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Βάση αγγείου, με χαμηλή κωνική βάση, προϊστορικών χρόνων (2ης πΧ χιλιετίας), με διακόσμηση από 16 μη διαμπερείς οπές, διαμέτρου βάσης πεντέμισι εκατοστών, εξαίρετο δείγμα της μεσοελλαδικής ή της ύστερης εποχής του Χαλκού.

Τμήμα από σώμα και γένεση λαβής αποθηκευτικού αγγείου, από ερυθρωπό πηλό που φέρει θαλάσσιες επικαθήσεις και ιζήματα, ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, ύψους έξι εκατοστών.

Τμήμα από πόδι χρηστικού αγγείου (χύτρα), από ερυθρωπό πηλό, που φέρει θαλάσσιες επικαθήσεις και ιζήματα, ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, ύψους έξι εκατοστών