Πάτρα αγορά ακινήτων: Αύξηση τιμών και ζήτησης

0

Πού επικεντρώνεται το ενδιαφέρον


Μπορεί οι φοιτητές να μην έχουν επιστρέψει στην Πάτρα και οι φοιτητικές κατοικίες να παραμένουν στα αζήτητα, με πολλά από τα σπίτια να είμαι αδιάθετα, όμως αυτό δεν έχει επηρεάσει τις τιμές των ακινήτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του κτηματομεσιτικού κλάδου και του real estate τα ακίνητα στην Πάτρα έχουν παρουσιάσει μια ελάχιστα ανοδική τάση στην τιμή τους και σε γενικές γραμμές δεν παρατηρούνται μεγάλες μεταπτώσεις, σε σύγκριση με την κατάσταση πριν από την πανδημία.

Η σταθερότητα αυτή στις τιμές των ακινήτων μάλιστα δεν έχει να κάνει μόνο με τα ενοίκια, αλλά και τις αγορές τους, οι οποίες έχουν μάλιστα μία μικρή αυξητική τάση.

Η τάση αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, σχετίζεται άμεσα με τους φοιτητές και την φοιτητική αγορά αφού έχει παρατηρηθεί ότι αρκετές οικογένειες που σπουδάζουν το παιδί τους στην Πάτρα και έχουν την οικονομική δυνατότητα, δεν διστάζουν να αγοράσουν ένα διαμέρισμα, παρά να το ενοικιάσουν.

Η ζήτηση τόσο από πλευράς εκμίσθωσης, όσο από πλευράς αγορών, αφορά κυρίως το κέντρο της Πάτρας και τις παράπλευρες περιοχές του σε μία ακτίνα που ξεκινάει από τα Ψηλαλώνια και φτάνει έως την Αγίας Σοφίας.

Ωστόσο, οι ευκαιρίες παρουσιάζονται στον τομέα της αγοράς ακινήτων κυρίως σε περιοχές έξω από το κέντρο της Πάτρας, όπως για παράδειγμα στο Μπεγουλάκι και στους δρόμους γύρω από το πρώην ΑΤΕΙ, στην Αρόη, στην Ανθούπολη, στον Προφήτη Ηλία, αλλά και στην Εγλυκάδα.

Πάντως, εκεί που υστερεί σε μεγάλο βαθμό η Πάτρα είναι στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθώς παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί μια αύξηση του αριθμού των ακινήτων που καταχωρούνται στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, το ενδιαφέρον παραμένει μικρό.

Έχει να κάνει κυρίως με συνοδούς ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας. Επικεντρώνεται κυρίως στα Μποζαΐτικα, στους Αμπελόκηπους και στα Συχαινά που βρίσκονται γύρω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά και στους δρόμους που γειτνιάζουν με το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

ΠΗΓΗ