spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1«Η δύναμη του μπορώ»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σπαρταθλητή Ι. Δημόπουλου

«Η δύναμη του μπορώ»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σπαρταθλητή Ι. Δημόπουλου

Η συγκινητική ιστορία ενός ανθρώπου που πέρασε πολλά, αλλά ποτέ δε σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να το βάλει κάτω περιγράφεται στο βιβλίο των Ιωάννη Δημόπουλου και της Μαρίας-Στέλλας Ξενάκη με τίτλο: «Η δύναμη του μπορώ: Running against the odds»


Η παρουσίαση του βιβλίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12/6 στην όμορφη πλατεία του Καραβά Σπάρτης παρουσία των τοπικών αρχών, γνωστών και φίλων των δυο συγγραφέων.
Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε αναλάβει ο Νίκος Ι. Καρμοίρης, όπου με το μοναδικό γλαφυρό του τρόπο, αποκάλυψε στο κοινό, άγνωστες πτυχές της ζωής του Σπαρταθλητή και προπονητή Γιάννη Δημόπουλου.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ο αντιπεριφερειάρης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, αναφέρθηκε στην πολυετή φιλία από τα σχολικά έτη που τον συνδέει με τον κ. Δημόπουλο καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «στην τάξη ήταν το μεγαλύτερο πειραχτήρι». Ενώ τον ευχαρίστησε θερμά για την καλή επιρροή που ασκεί στη νέα γενιά καθώς το παράδειγμά του έχει ωθήσει πολλούς νέους προς το δρόμο του αθλητισμού.
Χαιρετισμούς απηύθυναν και η πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα, οι πρώην δήμαρχοι Σπάρτης, κ. Σταύρος Αργειτάκος και κ. Βαγγέλης Βαλιώτης καθώς επίσης και ο σημερινός Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο οποίος ανακοίνωσε και τους αθλητικούς αγώνες που προγραμματίζει ο δήμος, ζητώντας παράλληλα την στήριξη του κ. Δημόπουλου.

Η συγγραφέας Μαρία Στέλλα Ξενάκη και σύζυγος του κ. Δημόπουλου μίλησε για το «μαραθώνιο» της μέχρι να καταφέρει να συγκεντρώσει το υλικό που απαιτήθηκε για την συγγραφή του βιβλίου ενώ τόνισε πως «η δύναμη του Γιάννη με ώθησε στο να καταγράψω την ιστορία του».

Τέλος το λόγο έλαβε ο πρωταγωνιστής του βιβλίου κ. Δημόπουλος, που εκμυστηρεύθηκε στο κοινό τις δυσκολίες της αθλητικής του πορείας καθώς το αυτοάνοσο νόσημα με το οποίο διαγνώστηκε στην ηλικία των έξι ετών τον έφερε αντιμέτωπο με μεγάλες προκλήσεις. Όμως ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει.

Ένα βιβλίο ύμνος στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής. Ένα ζωντανό παράδειγμα της διπλανής μας πόρτας που μας διδάσκει πώς να μην το βάζουμε κάτω και να ξεπερνάμε τα εμπόδια που συναντάμε στο δρόμο της ζωής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων