spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΓεράκι Λακωνίας: Η προαιώνια Υφαντική Τέχνη βρήκε τη στέγη της!

Γεράκι Λακωνίας: Η προαιώνια Υφαντική Τέχνη βρήκε τη στέγη της!

Έτοιμος ο Δημοτικός Ξενώνας Γερακίου που θα φιλοξενήσει τη δομή διδασκαλίας της Υφαντικής Τέχνης Ορθού Αργαλειού


Ο Δημοτικός Ξενώνας Γερακίου, το κτίριο που θα φιλοξενήσει την πειραματική δομή διδασκαλίας της Υφαντικής Τέχνης, είναι έτοιμος να υποδεχθεί τις υφάντρες που θα εκπαιδευτούν για να αναβιώσουν την προαιώνια υφαντική Τέχνη Ορθού Αργαλειού…

Φαίνεται, λοιπόν, πως δικαιώνεται ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών που έχει προχωρήσει σε σειρά δράσεων και συναντήσεων για την ευόδωση του σκοπού αυτού.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού, που αφορά σε αργαλειούς, νήματα, σκαμνάκια, στημόνια κ.λπ, παρελήφθη την Πέμπτη 10 Ιουνίου, από την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θ. Βερούτης:

«Η δομή αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές Ιουλίου, αφού η αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. “Πάρνωνας Α.Ε.” συνέβαλε καθοριστικά ώστε να γίνει πραγματικότητα και στον προβλεπόμενο χρόνο, η προσπάθεια διάσωσης, ανάδειξης και προώθησης της Υφαντικής Τέχνης που αναμφίβολα αποτελεί ξεχωριστό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της τοπικής μας παράδοσης».

Κλείνοντας, ο αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «…τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα που συνδράμουν καθοριστικά την λειτουργία της δομής υφαντικής τέχνης παραχωρώντας τον Δημοτικό Ξενώνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση,

Στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών που αποτέλεσαν την ψυχή της όλης προσπάθειας και

Στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ο.Τ.Α. “Πάρνωνας Α.Ε.” που ανέλαβε επιτυχώς τις διοικητικές διαδικασίες του εγχειρήματος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων