Με επιτυχία η 23η συγκέντρωση BMW Riders Club Hellas στο Ναύπλιο

0

Το BMW Riders Club Hellas είναι μία από τις πιο δραστήριες, αλλά και άρτια οργανωμένες λέσχες μοτοσυκλετιστών στην Ελλάδα. Αριθμώντας έναν πολύ μεγάλο αριθμό μελών, έχει προβεί σε δράσεις, εκδρομές και εκδηλώσεις, που πραγματικά αποτελούν πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα.


Άλλωστε, η αθρόα συμμετοχή σε κάθε event και εκδήλωση της Λέσχης, είναι ίσως το καλύτερο διαπιστευτήριο ότι οι άνθρωποι που την αποτελούν και την απαρτίζουν –και δεν αναφερόμαστε μόνο στο Δ.Σ. αλλά σε όλα τα ενεργά μέλη της- κάνουν ουσιαστική δουλειά και διακατέχονται από γνήσιο… μοτοσυκλετιστικό μεράκι.

Αυτός είναι ίσως και ο παράγοντας που για πρώτη φορά στην Ιστορία του θεσμού, η φετινή διοργάνωση της 23ης Συνάντησης της Λέσχης Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών BMW, έγινε υπό την αιγίδα της BMW Motorrad Hellas, αναβαθμίζοντας σε ένα ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο, τα υψηλά στάνταρ που έχει ήδη θεσπίσει το Club.

Το ραντεβού ήταν κλεισμένο για το τριήμερο 11-13 Ιουνίου, με έδρα το ξενοδοχείο “Αμαλία” λίγα χιλιόμετρα πριν την γραφική πόλη του Ναυπλίου, σε μια πραγματικά άριστη επιλογή για την φιλοξενία των εκατοντάδων καλεσμένων και συμμετεχόντων της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα είχε –φυσικά- βόλτα το πρωινό του Σαββάτου στα ορεινά της Αργολίδας, ενώ το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων, με δύο πάρα πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα.

Μετά λοιπόν το καλωσόρισμα από τα μέλη και τον Πρόεδρο του Club, την σκυτάλη πήρε ο Υπεύθυνος της BMW Motorrad Hellas, κ. Γιάννης Δουλγερίδης, για να παρουσιάσει μια πραγματικά καινοτόμα και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα προσπάθεια, στην οποία η BMW Hellas είναι αρωγός και μεγάλος χορηγός.

Όσοι παρακολουθείτε το ΜΟΤΟ, θα γνωρίζετε ότι και στο παρελθόν έχουμε αναδείξει και παρουσιάσει την προσπάθεια των φοιτητών από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, με έδρα τις Σέρρες, για την δημιουργία μίας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας με μπροστινό σύστημα τύπου Duolever, αλλά και το πόσο δραστήριο είναι το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της συγκεκριμένης Σχολής.

Φέτος, λοιπόν, η ομάδα θα πάρει μέρος σε έναν διεθνή διαγωνισμό με θέμα την κατασκευή μιας αγωνιστικής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας για την οποία θα γράψουμε ένα ξεχωριστό άρθρο παρουσιάζοντας την πραγματικά μοναδική δουλειά αλλά και τις δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσει, αυτή η γεμάτη πάθος και όρεξη για δουλειά παρέα των φοιτητών.

Πιστέψτε μας όταν σας λέμε ότι πρόκειται για μια ουσιαστική όαση λαμπρών μυαλών και δημιουργικής θέλησης, που τιμά την Σχολή που φοιτούν, την χώρα μας, αλλά και τους ίδιους τους φοιτητές.

Δεν είναι λοιπόν υπερβολή η δήλωση του κ. Δουλγερίδη, ότι για την BMW Hellas είναι τιμή να έχει το ρόλο του μεγάλου χορηγού στην προσπάθεια, η οποία θα δοκιμαστεί στα μέσα Ιουλίου στην απαιτητική πίστα της Aragon.

Φυσικά πέραν της παρουσίασης, θα σας κρατάμε ενημερωμένους για την εξέλιξη του project, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τελικό στάδιο, όπως φυσικά και για την έκβαση του διαγωνισμού.

Να πούμε επιγραμματικά, καθώς όπως είπαμε θα έχουμε εκτενή παρουσίαση και αφιέρωμα στην “Hyperion” (όπως είναι το όνομα της μοτοσυκλέτας), ότι το ανθρακονημάτινο πλαίσιο και το ψαλίδι, μαζί με το μονοκόμματο κομμάτι σέλας-“ρεζερβουάρ” (τα εισαγωγικά είναι γιατί δεν πρόκειται φυσικά για κανονικό ρεζερβουάρ…) όπως και το πλανητικό κιβώτιο είναι κατασκευασμένα από την ομάδα REM του Πανεπιστημίου, ενώ ο κινητήρας, οι μπαταρίες και τα φρένα δίνονται από την διοργάνωση του διαγωνισμού.

Το φαίρινγκ είναι σχεδιασμένο από τους φοιτητές επίσης, αλλά δεν ήταν τοποθετημένο στο πρωτότυπο μιας και απομένει η κατασκευή των αεροδυναμικών βοηθημάτων, για τα οποία υπάρχουν ήδη έτοιμα τα σχέδια.

Η πρώτη μέρα των παρουσιάσεων έκλεισε με τον “δικό μας” Κωνσταντίνο Μητσάκη, ο οποίος έχει διατελέσει και Πρόεδρος του Club στο παρελθόν, ο οποίος παρουσίασε με ένα όμορφο οπτικοακουστικό υλικό το ταξίδι του από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι το Τόκιο, για το οποίο οι αναγνώστες του περιοδικού έχουν διαβάσει τις ανταποκρίσεις του Μητσάκη αλλά και ολόκληρο το ταξιδιωτικό, μέσα από τις σελίδες του περιοδικού.

Την Κυριακή, ήταν η ώρα της… πρεμιέρας, μιας και η BMW Hellas είχε προγραμματίσει την πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του νέου M1000RR, της ναυαρχίδας των τετρακύλινδρων εν σειρά των Βαυαρών, με την πρώτη μοτοσυκλέτα που έφτασε στην χώρα μας.

Η μέρα έκλεισε με τις βραβεύσεις των αναβατών του μήνα από το BMW Riders Club Hellas, τις απονομές στους χορηγούς της Λέσχης, αλλά και την κλήρωση με τα πραγματικά πλούσια και μεγάλης αξίας δώρα για τους συμμετέχοντες. Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου, με τον πήχυ να είναι πλέον ακόμη πιο ψηλά…

Πηγή