spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Αίτημα από πολλές ομάδες να μην υπάρξουν υποβιβασμοί!

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Αίτημα από πολλές ομάδες να μην υπάρξουν υποβιβασμοί!

Το όλο θέμα ξεκίνησε η ομάδα του Μοσχάτου και υπογράφουν γι’ αυτό και άλλες πολλές ομάδες της κατηγορίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αξιότιμοι κύριοι,

«Με αφορμή την επανέναρξη και την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, των λίγων αγωνιστικών και του ενός γύρου, που κατήργησε κάθε κανόνα ισονομίας για τις ομάδες, εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας. Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας γιατί η ομάδα μας η ΑΕ Μοσχάτου μεταξύ πολλών άλλων που βρέθηκαν στην ίδια θέση, υποβιβάστηκε με έναν τρόπο που δημιούργησε πικρία και ερωτηματικά. Γνωρίζουμε και εκτιμούμε τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία σε όλους τους τομείς.

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες όπως γνωρίζετε είχαν μείνει ανενεργές, σε όλα τα επίπεδα και εκλήθησαν μέσα σε λίγες ημέρες να δηλώσουν τη συμμετοχή, τους στο μίνι όπως προανέφερα πρωτάθλημα, με ένα deadline προθεσμιών εξαιρετικά σύντομο. Παράλληλα δε μας έδινε καμία εναλλακτική εάν διαφωνούσαμε, καθώς αντιμετωπίζαμε τον υποβιβασμό σε περίπτωση μη συμμετοχής μας.

Έγινε επανέναρξη ενός πρωταθλήματος με αλλαγμένη εκ βάθρων την προκήρυξη με ευνοημένες κάποιες ομάδες, που είχαν την τύχη να έχουν εύκολο πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθλήματος τον προηγούμενο Σεπτέμβρη. Οι κανόνες του παιχνιδιού άλλαξαν και η προσπάθεια όλων δυσκόλεψε.

Δεν νοείται πρωτάθλημα ολίγων αγωνιστικών όπως τελικά ολοκληρώθηκε. Πρωτάθλημα ενός γύρου αναφέρεται αλλά αυτό ήταν σχεδόν ορισμός πρωταθλητών και σίγουρα λαιμητόμος για αυτούς δεν που ξεκίνησαν καλά όπως εμείς. Δυστυχώς, δε διεξήχθη ένα δίκαιο πρωτάθλημα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να συμβάλλετε στην παραμονή των ομάδων που υποβιβάστηκαν από την Γ’ Εθνική στα τοπικά σε αυτήν την άδικη και πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση.

Να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα μια τόσο ιδιαίτερη χρονιά και να επικρατήσει το περί δικαίου αίσθημα. Σας παρακαλώ να βοηθήσετε παντοιοτρόπως ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος μας και πολλών άλλων σωματείων.

Η Αναδιάρθρωση μπορεί να ολοκληρωθεί με διαφορετικό τρόπο η ίσως λίγο αργότερα χρονικά. Σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να προβείτε σε παράσταση προς τον αξιότιμό κύριο Αυγενάκη ή όποιον άλλον κρίνετε σκόπιμο προς τοιαύτην κατεύθυνση καθώς γνωρίζω καλά ότι σας σέβονται και υπολογίζουν την άποψή σας»

Τι ισχύει

* Η ολοκλήρωση γίνεται με το τέλος του Α’ γύρου!

* Υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίοι του Ομίλου

* Ο πρώτος του Ομίλου παίζει αγώνες μπαράζ ανόδου σε ομίλους μαζί με τους υπόλοιπους εννιά πρώτους των φετινών 10 Ομίλων: Συνολικά οι δέκα αυτές ομάδες θα συγκροτήσουν δυο ομίλους (με γεωγραφικά κριτήρια) από πέντε ομάδες ο καθένας και με τη νέα προκήρυξη αυτές οι ομάδες σε κάθε όμιλο θα δώσουν συνολικά τέσσερις αγώνες, δύο εντός έδρας και δύο εκτός έδρας, κι οι δυο πρώτες της νέας βαθμολογίας μέσα στον όμιλο, δηλαδή συνολικά τέσσερις, ανεβαίνουν στη Δεύτερη κατηγορία (Σούπερ Λίγκα 2, αφού από τη νέα σεζόν έχει ανακοινωθεί πως καταργείται η Φούτμπολ Λιγκ – Τρίτη κατηγορία).

 

 

Τα νέα κριτήρια ισοβαθμίας που θέσπισε πρόσφατα η ΕΠΟ!

Τέλος τα όσα ξέραμε έως τώρα για τις ισοβαθμίες! Καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την ΕΠΟ, αλλάζουν τα κριτήρια ισοβαθμίας στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Επειδή φέτος έχουμε ένα γύρο, δεν θα μετράνε τα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια, ούτε και τα τέρματα που έχουν επιτευχθεί. Τα κριτήρια ισοβαθμίας που θα ισχύσουν, θα είναι η συνολική διαφορά τερμάτων στα πρότυπα του αγγλικού πρωταθλήματος.

Αν η διαφορά τερμάτων (goal average), είναι ίδιο, επόμενο κριτήριο θα είναι η καλύτερη επίθεση. Και τρίτο και τελευταίο κριτήριο, θα είναι η καλύτερη άμυνα. Μια ακόμα απόφαση που πάρθηκε από την ΕΠΟ και αφορά στη Γ΄ Εθνική, είναι τα όποια αναβληθέντα παιχνίδια, να έχουν ολοκληρωθεί πριν τη διεξαγωγή των τριών τελευταίων αγωνιστικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων