spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΓορτυνία: Στην Πάτρα τα οστά του Π.Π. Γερμανού

Γορτυνία: Στην Πάτρα τα οστά του Π.Π. Γερμανού

Για τριήμερο προσκύνημα στην Πάτρα η λάρνακα με τα οστά του Μακαριστού Ιεράρχη Π. Π. Γερμανού


Με τις δέουσες τιμές σήμερα το μεσημέρι (σ.σ. Παρασκευή, 11/6/2021), η Δημητσάνα προέπεμψε τα οστά του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού για την Πάτρα. Τα οστά του Ιεράρχη τα οποία φυλάσσονται σε ορειχάλκινη λάρνακα στην Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, τοποθετήθηκαν σε ειδικό όχημα του Στρατού και συνοδεία του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Στάθη Κούλη, της Αστυνομίας και συμπατριωτών, «αναχώρησαν» για την Πάτρα στην οποία είχε υπηρετήσει ο Π.Π. Γερμανός.

Η λάρνακα θα παραμείνει για τριήμερο προσκύνημα στον Ι.Ν. του Αγ. Ανδρέα, ύστερα από αίτημα της Ι. Μητρόπολης Πατρών. Εκεί, θα λάβουν χώρα τιμητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης και την συμπλήρωση 200 χρόνων ελληνικής ανεξαρτησίας.

Πριν την αναχώρηση, η λάρνακα με τα οστά τοποθετήθηκε μπροστά από τον ανδριάντα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής όπου, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβο Κανάκη, με τη συμμετοχή ιερέων, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων τοπικών φορέων. Ο π. Ιάκωβος δήλωσε ότι, «ζούμε ιστορικές στιγμές εθνικής υπερηφάνειας».

Αποτίνοντας φόρο τιμής, την πομπή συνοδεύουν ο Δημάρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δημητσάνας κ. Δημήτρης Καζάς και η Πρόεδρος Τ.Κ. Δημητσάνας κ. Αγγελική Μπίρη. Η Πάτρα με λαμπρότητα, θα υποδεχθεί τη λάρνακα του Π.Π. Γερμανού απόψε στις 19:00, στα προπύλαια του Ι.Ν. του Αγ. Ανδρέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων