spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΟ δήμαρχος Πύργου τίμησε τους νέους πρωταθλητές της πόλης

Ο δήμαρχος Πύργου τίμησε τους νέους πρωταθλητές της πόλης

Τους νέους πρωταθλητές Ελλάδας, στις κατηγορίες που αγωνίστηκαν, και ανέβασαν τον Πύργο στο βάθρο των επιτυχιών και των διακρίσεων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δέκαθλου – Έπταθλου κάτω των 18 και κάτω των 23 τίμησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.


Σε μια λιτή και σεμνή τελετή, όπου η περηφάνια και η συγκίνηση που χάρισαν αυτά τα νέα παιδιά περίσσευε, ο δήμαρχος Πύργου υποδέχτηκε στο γραφείο του τους πρωταθλητές Δημήτρη Τσαμπά (χρυσό μετάλλιο στο Δέκαθλο Κ18 – σωματείο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ ΠΥΡΓΟΥ), και Μαργαρίτα Τσουκαλά (χρυσό μετάλλιο στο Έπταθλο Κ23 – σωματείο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ) και τους διακριθέντες Νίκη Ποϊραζίδη (ασημένιο μετάλλιο στο Έπταθλο Κ18 – σωματείο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ) και Νώντα Γεωργακόπουλο (χάλκινο μετάλλιο στο Δέκαθλο Κ23 – σωματείο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ) καθώς και τους προπονητές τους Σάκη Καίσαρη και Θανάση Παπαγρηγορίου για να τους ευχαριστήσει και να τους τιμήσει για τις διακρίσεις τους και να επιβραβεύσει τις επίμονη και επίπονη προσπάθειά τους χάρη στην οποία ξεχώρισαν.

Ειδική μνεία έγινε και στον 21χρονο Μανόλη Καραλή (που αγωνίζεται με το σωματείο Απόλλων Πύργου) στο άλμα επί κοντώ και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών.

Και ταυτόχρονα και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων κάτω των 23 ετών το χρυσό μετάλλιο κι αυτής της κατηγορίας.

«Πρέπει να συγχαρούμε όλα τα παιδιά που κατάφεραν αυτές επιδόσεις που τους έφεραν τη διάκριση. Αυτό όμως που είναι άξιο θαυμασμού και πρέπει να είναι παράδειγμα σε όλους, είναι η προσπάθεια που έκαναν για να φτάσουν σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Δείχνει για άλλη μια φορά ότι εάν πιστεύουμε σε κάτι, εάν πειθαρχούμε για να φτάσουμε στο στόχο και προσπαθούμε, πολύ πιθανόν να το κατακτήσουμε.

Η ζωή είναι ένας αγώνας. Και είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των παιδιών από μια πόλη που δεν έχουμε όλες τις υποδομές που θα έπρεπε, έχουμε όμως ανθρώπους με ψυχή» τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος.

«Σήμερα εκπέμπουμε ένα μήνυμα: ότι υπάρχει και ο άλλος Πύργος. Όχι ο Πύργος της γκρίνιας και της μιζέριας αλλά της αισιοδοξίας, της διάκρισης, της προοπτικής.

Ο Πύργος, που όπως τα παιδιά ανεβαίνουν ψηλά στις επιδόσεις τους, έχει αυτή η προοπτική. Όλοι μπορούμε, όλοι αξίζουμε αρκεί να το προσπαθούμε και να λειτουργούμε στην κοινωνία με ηθικές αξίες».

Ο δήμαρχος Πύργου δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τους προπονητές τους που όπως τόνισε είναι πραγματικοί δάσκαλοι γιατί εκπαιδεύουν τα παιδιά όχι μόνο στην τεχνική αλλά και στο «χτίσιμο» του χαρακτήρα τους.

Αναφερόμενος μάλιστα στον κ. Καίσαρη – ο οποίος φέτος κλείνει 51 χρόνια στο χώρο – τόνισε: «Ο κ. Καίσαρης έχει επιτελέσει σπουδαίο έργο κι έχει βγάλει πολλούς αθλητές. Δεν είναι ο αυστηρός εκπαιδευτικός αλλά μια ήρεμη δύναμη που λειτουργεί με πείσμα, σεβασμό, και σχέδιο. Αυτά απαιτεί και ο αθλητισμός. Και ο αθλητισμός πάντα ήταν η υγεία στο σώμα και την ψυχή.

Γι’ αυτό και στην Αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός και η μουσική-η αρμονία που επιτυγχάνεται μ’ αυτούς τους δύο τομείς-ήταν τα δύο βασικά μαθήματα εκπαίδευσης. Κάτι που δεν είναι σήμερα.

Στην αρχαία Ελλάδα όταν επέστρεφαν οι Ολυμπιονίκες γκρέμιζαν μέρος των τειχών, για να δείξουν ότι ο αθλητισμός ισοπεδώνει τις αντιθέσεις και τους κινδύνους».
Τέλος ο δήμαρχος Πύργου δήλωσε «παρών» πάντα δίπλα στο πλευρό όλων των αθλητών, προπονητών και σωματείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, τα σωματεία πάλεψαν σκληρά και με κάθε τρόπο για να ετοιμάσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες που τα έδωσαν όλα για μια καλή επίδοση, κάνοντας αυτό που για χρόνια από την παιδική τους ηλικία υποστηρίζουν με θυσίες, με κόπο, με τιτάνια προσπάθεια, που σε συνδυασμό με την πολύ καλή δουλειά των προπονητών και τη στήριξη των οικογενειών των αθλητών, κάνουν τη διαφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων