spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΜεσσηνία: Λαμπρόπουλος σε Μενδώνη για αρχαιολογικούς χώρους

Μεσσηνία: Λαμπρόπουλος σε Μενδώνη για αρχαιολογικούς χώρους

Το υπουργείο Πολιτισμού επισκέφθηκε χθες ο Μεσσήνιος βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, όπου συζήτησε με την υπουργό Λίνα Μενδώνη για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του κ. Λαμπρόπουλου, συζήτησαν για θέματα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, όπως η επέκταση του υφιστάμενου μουσείου, η χρηματοδότηση του έργου των ανασκαφών και αναστηλώσεων, η δημιουργία χώρου πωλητηρίου βιβλίων, οδηγών, καρτών κ.λπ. από το ΤΑΠΑ, η έλλειψη εργατικού προσωπικού για καθαρισμό και συντήρηση του χώρου, η έλλειψη υπαλλήλων φύλαξης του χώρου και του μουσείου, η έλλειψη υγειονομικών χώρων καθαριότητας και η δημιουργία πάρκινγκ.

Παράλληλα, συζήτησαν για την επίσπευση των έργων αναστήλωσης και διάσωσης των Κάστρων Μεθώνης, Κορώνης, την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας, τις ανασκαφές των αρχαιολογικών χώρων Θουρίας και Ίκλαινας και την απόφαση του ΚΑΣ για την παράκαμψη του Πεταλιδίου.

Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε: “Ευχαρίστησα για άλλη μια φορά την κ. Μενδώνη για την αγάπη της στη Μεσσηνία και τον πολιτιστικό μας πλούτο, τη μέχρι τώρα ανεκτίμητη προσφορά της και το συνεχές ενδιαφέρον της για τα μνημεία μας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων