Ύδρα: Το εορταστικό πρόγραμμα των “Μιαούλειων 2021”

0

Ύδρα: Επετειακές Εκδηλώσεις 1821-2021 – Το εορταστικό πρόγραμμα των «Μιαουλείων 2021»


Φέτος γιορτάζονται στην Ύδρα με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και πραγματοποιούνται “Επετειακές Εκδηλώσεις” από τον Δήμο Ύδρας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου στο πλαίσιο των Μιαουλείων 2021.

Ο εορτασμός έχει ξεκινήσει στις 5 Ιουνίου με την τελετή παράδοσης και παραλαβής των μεταφρασμένων οθωμανικών αρχείων με αναφορές στην Ύδρα και την επανάσταση, τα οποία προσφέρθηκαν στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας και συνεχίζεται με μια σειρά ποικίλων εκδηλώσεων που θα γίνουν σε όλο το νησί.

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Ύδρας συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα.

Το Σάββατο 26 Ιουνίου το απόγευμα θα γίνει η άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο στις 26 Ιουνίου με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα, μιας από τις πιο ένδοξες στιγμές του αγώνα, που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κουρούμπαλης με την θεαματική καύση πυροτεχνημάτων και κλείνουν αυλαία στις 27 Ιουνίου.

Την Κυριακή 27 Ιουνίου θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό αλλά και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

Ενδιαφέρουσες Ημερίδες και Εσπερίδες, επιστημονικές εκδηλώσεις, η παρουσίαση του επετειακού μεταλλίου της Έλενας Βότση και έμφαση στο δρώμενο της αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Γέροντα αλλά και πολύ σημαντικές αφίξεις επισήμων πλαισιώνουν τον επετειακό εορτασμό.