spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕλληνικός Ερυθρός Σταυρός:144 έτη προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός:144 έτη προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα

Ο Ε.Ε.Σ. γιόρτασε, με μία επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη 10 Ιουνίου, τα 144 χρόνια από την ίδρυσή του, τιμώντας αφενός μεν την ιστορία, την παράδοση, την παρακαταθήκη του και συγχρόνως επιβραβεύοντας τη Νοσηλευτική Υπηρεσία που ανταποκρίθηκε άμεσα και συμβάλει τα μέγιστα, καθημερινά, στην εμβολιαστική προσπάθεια της πολιτείας στο πρόγραμμα «Ελευθερία».


Επίσης, τίμησε τους χιλιάδες των εθελοντών του που τόσο εν μέσω πανδημίας όσο και στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.) είναι οι αφανείς ήρωες και αρωγοί της Πολιτείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τουλάχιστον 40 εξέχοντες πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες χαιρέτησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Προέδρος του Ε.Ε.Σ Dr. Αντώνιος Αυγερινός στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η προσπάθεια του αναγεννημένου Ε.Ε.Σ. στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου καινοτόμου, αλληλέγγυου και διαφανούς Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επικεντρώνοντας τις μελλοντικές δράσεις σε 3 στόχους και σκοπούς.

Πρώτον, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δεύτερον, ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος και τρίτον ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα περιθωριοποίησης και απομονωτισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Παρακολουθήστε εδώ τη μεγάλη εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός
Ερυθρός Σταυρό: https://youtu.be/_vxvXQApT7w

Τέλος, το βράδυ της Πέμπτης, η Ελληνική Πολιτεία, τιμής ένεκεν, φωταγώγησε το κτίριο της Βουλή των Ελλήνων και τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, με το έμβλημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων