spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑ7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας

7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας

Το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Ελίτ”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους οργανωτές, στο φεστιβάλ θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας.

Λόγω των συνθηκών οι προσκλήσεις θα είναι περιορισμένες και ονομαστικές και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 27210 24590 και 6944-144295.

Με βάση το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε:


Σάββατο 12 Ιουνίου

18:30 Εναρξη του φεστιβάλ από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο. 18:45 Χαιρετισμοί. 19:00 Δημόπουλος Βασίλης διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με θέμα: “Διαγωνισμός γευσιγνωσίας ελαιολάδου του “Kalamata Olive Oil Awards 2021” από το αναγνωρισμένο πάνελ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου”. 19:15 Απονομή βραβείων. 19:45 Παύλος Νησιανάκης, DVM, χημικός MSc, επιστημονικός υπεύθυνος Χημικού Εργαστηρίου στα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ., με θέμα: “Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ελιές και ελαιόλαδα στην Ελλάδα”. 20:00 Κωνσταντίνος Τσορώνης χημικός MSc, γευσιγνώστης, με θέμα: “Ελαιοτουρισμός, μια εναλλακτική εμπειρία τουρισμού”.


Κυριακή 13 Ιουνίου

11:00 Γιώργος Καζαντζίδης Senior Project Manager of Hellenic Instruments, με θέμα: “Παρουσίαση συσκευής ταχείας και αξιόπιστης ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων και πλαστικοποιητών στο ελαιόλαδο”. 11:30 Δρ Βασίλειος Στουρνάρας επίκουρος καθηγητής Δενδροκομίας στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: “Δράσεις και έως σήμερα αποτελέσματα του έργου Sustainolive – Καινοτόμες προσεγγίσεις για την προώθηση της αειφορίας των ελαιώνων στη Μεσόγειο”. 12:00 Γεώργιος Κωστελένος γεωπόνος (ΦΠ), φυτωριούχος, ερευνητής και συγγραφέας, με θέμα: “Η ελληνική ελαιοκομία από το 4000 π.Χ. μέχρι τις ημέρες μας”. 12:30 Μενέλαος Κουτέλας χημικός – πρόεδρος Εξαγωγικού Τμήματος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με θέμα: “1821-2021 ιστορική αναδρομή στην καλλιέργεια της ελιάς και του ελαιολάδου”. 12:45 Δημήτρης Δήμου γεωπόνος – ιολόγος φυτών (Msc), τέως διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αργολίδας, με θέμα: “Xyllela fastidiosa (Ξυλλέλα): Το βακτήριο που καταστρέφει τις ελιές στη Νότια Ιταλία, εφιάλτης για τους ελαιώνες και την οικονομία της χώρας”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γευσιγνωσία ελαιολάδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ποιότητας

“Kalamata Olive Oil Awards 2021”. Θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα με τοπικά εδέσματα και γευσιγνωσία των διαγωνιζόμενων ελαιολάδων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων