Σπέστες: Αναπαλαίωση του αρχοντικού του Ευργέτη Σωτηρίου Αναργύρου

0

Περιφέρεια Αττικής: 2.500.000 ευρώ για την αναπαλαίωση του εμβληματικού αρχοντικού του ευεργέτη των Σπετσών Σωτηρίου Ανάργυρου

Eγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ποσό 2.500.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση του Αρχοντικού του Ευεργέτη των Σπετσών Σωτηρίου Αναργυρου.

Η πρώτη ενημέρωση γι αυτό το εμβληματικό έργο του ιστορικού νησιού ήταν από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Σπετσών Σπύρο Φαρδέλλο, με ανάρτηση του στη σελίδα του στο fb.

Η ανάρτηση έγινε, με την ολοκλήρωση της χθεσινοβραδινής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που ενέκρινε μια σειρά σημαντικών, εμβληματικών έργων για το 2021.

Ο κ.Φαρδέλλος επεσήμανε:

“Και κάτι πολύ σημαντικό και ευχάριστο.

Πριν από λίγο εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής το κονδύλι των 2.500.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση του Αρχοντικού του Ευεργέτη μας Σωτηρίου Αναργυρου.

Συγχαρητήρια σε όσους στήριξαν αυτή τη προσπάθεια.”

Η εμβληματική κατοικία του μεγάλου ευεργέτη των Σπετσών κτίστηκε το 1904, από τον Αθηναίο αρχιτέκτονα Παναγιώτη Ζίζηλα και χαρακτηρίστηκε έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού το 1986.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here