Επιμελητήριο- Κρουαζιέρα: Δημιουργία ειδικών ζωνών εμπορίου στο Κατάκολο

0
Ειδικές ζώνες εμπορίου στο Κατάκολο

Με επιστολή του, που υπογράφει ο πρόεδρος Κώστας Νικολούτσος, η οποία απευθύνεται προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και κοινοποιείται και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλειο Γιαννόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαο Κοροβέση, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα και στους Εμπορικούς Συλλόγους Πύργου, Κατακόλου και Αρχαίας Ολυμπίας, το Επιμελητήριο Ηλείας αναφέρει τα εξής: «Το Επιμελητήριο Ηλείας παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στο θέμα της Κρουαζιέρας και τα θέματα που προκύπτουν μετά τις πρώτες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιών.

Είναι γνωστό ότι στην Αρχαία Ολυμπία και το Κατάκολο λειτουργούν πολλές επιχειρήσεις προσανατολισμένες αποκλειστικά στο λιανικό εμπόριο και τις υπηρεσίες, με κυρία κατεύθυνση το κοινό της Κρουαζιέρας. Το 2020 ήταν μια καταστροφική χρονιά και ελπίζουμε ότι το 2021 θα δώσει μια αισιόδοξη νότα, παρατηρούμε όμως ότι η εφαρμογή των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων από τις εταιρείες διαχείρισης των πλοίων αποκλείει επί της ουσίας την εμπορική δραστηριότητα των Ηλειακών επιχειρήσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή διοργανώσαμε διαδικτυακή ημερίδα με την παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς του κλάδου με σκοπό την διατύπωση προτάσεων που θα είναι αποδέκτες από τους φορείς της κρουαζιέρας και θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία της τοπικής αγοράς.

Είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Τουρισμού, την αυτοδιοίκηση και τους ειδικούς συμβούλους του Επιμελητηρίου για σύνταξη μιας ειδικής πρότασης που θα επιτρέπει την υπό προϋποθέσεις δημιουργία ειδικών ζωνών εμπορίου στον προορισμό Κατάκολο.

Είναι κατανοητό ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι αντικείμενο συνολικής αντιμετώπισης για τα λιμάνια προσέγγισης (π.χ. Κέρκυρα, Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος) και όχι μόνο για το Κατάκολο.

Η καθημερινή εντατική ενασχόληση με το θέμα, πιστεύουμε ότι θα αποδώσει σύντομα θετικά αποτελέσματα στο τεράστιο πρόβλημα των επιχειρήσεων των μελών μας και θα αναδείξει την σοβαρότητα και υπευθυνότητα που το Επιμελητήριο Ηλείας αντιμετωπίζει το παραπάνω θέμα και θα δώσει θετικά δείγματα γραφής στις εταιρείες και τους επιβάτες της κρουαζιέρας.

Σκοπός μας είναι η ενίσχυση του συνόλου των επιχειρήσεων χωρίς αποκλεισμούς αλλά και η διατήρηση και βελτίωση της υψηλής θέσης που κατέχει το Κατάκολο σαν προορισμός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here