spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στο Ναύπλιο

Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στο Ναύπλιο

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και γιορτάζει το ομώνυμο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο στο Ναύπλιο.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την παρουσίαση του νέου βιβλίου “Ιατρός νόσων ανιάτων – Τα θαύματα του Αγίου Λουκά σήμερα” , από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.

Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 10 Ιουνίου τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου ,ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε περιφορά της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά πέριξ του ναού.

Τον Αρχιερατικό εσπερινό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πελοποννήσου Ιωάννης Μαντζούνης και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων κ. Ευάγγελος Λαμπρόπουλος

Ο ναός του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο ,φτιάχτηκε εξ’ ολοκλήρου με δαπάνες της οικογενείας Σαουλίδη ,Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Κάτω από το ναό βρίσκεται μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων