Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στο Ναύπλιο

0

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και γιορτάζει το ομώνυμο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο στο Ναύπλιο.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την παρουσίαση του νέου βιβλίου “Ιατρός νόσων ανιάτων – Τα θαύματα του Αγίου Λουκά σήμερα” , από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.

Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 10 Ιουνίου τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου ,ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε περιφορά της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά πέριξ του ναού.

Τον Αρχιερατικό εσπερινό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πελοποννήσου Ιωάννης Μαντζούνης και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων κ. Ευάγγελος Λαμπρόπουλος

Ο ναός του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο ,φτιάχτηκε εξ’ ολοκλήρου με δαπάνες της οικογενείας Σαουλίδη ,Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Κάτω από το ναό βρίσκεται μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here