Άγγ. Τσιγκρής: “Η θέση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας είναι στο Αίγιο…”

0

Η δήλωση του

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής με αφορμή την επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας προς την Υπουργό Παιδείας για την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το σημαντικότερο επιχείρημα για την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο είναι ότι διαθέτει όλες τις απαραίτητες κτηριακές και λοιπές υποδομές, για τη κατασκευή των οποίων έχουν δαπανηθεί μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ένα δεύτερο επιχείρημα είναι οι επαναλαμβανόμενες ακαδημαϊκές του διακρίσεις, αφού κατατάσσεται πρώτο σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα αναφορικά με τη βάση εισαγωγής.

Από την άλλη μεριά, το Νοσοκομείο Αιγίου διαθέτει μια εξαιρετικά οργανωμένη ορθοπεδική κλινική, όπου μπορούν να διεξάγονται τα εργαστηριακά μαθήματα και η πρακτική άσκηση των φοιτητών.

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Παραρτήματος Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελεί τον πνευματικό και οικονομικό πνεύμονα της Αιγιάλειας και πρέπει -αντί να μεταφερθεί στην Πάτρα- να ενισχυθεί με τμήματα και ειδικότητες που θα συνδέονται με τον αγροτικό χαρακτήρα της Αιγιάλειας.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να ενισχυθεί με επιπλέον τμήματα που θα σχετίζονται με τον αγροτικό χαρακτήρα και θα προσιδιάζουν με την αγροτική παραγωγή της Αιγιάλειας, όπως ένας τμήμα με αντικείμενο τη σταφίδα, την αμπελουργία και την οινολογία,..”.

Να σημειωθεί ότι ο Άγγελος Τσιγκρήης στις 2.6.2021 κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας (Αριθμός πρωτοκόλλου: 6996 / 2.6.2021), με την οποία ζητούσε την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο και την ενίσχυση του Παραρτήματος Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών με νέες ειδικότητες και γνωστικά αντικείμενα, που θα συνδέονται με τον αγροτικό χαρακτήρα της Αιγιάλειας.