spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΚορινθία: Σε εξέλιξη πρόγραμμα κουνουποκτονίας στο Βέλο

Κορινθία: Σε εξέλιξη πρόγραμμα κουνουποκτονίας στο Βέλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα διαχείρισης κουνουπιών στο αστικό περιβάλλον που εφαρμόζει ο Δήμος Βέλου-Βόχας για το έτος 2021.


Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία για προνύμφες κουνουπιών και στην συνέχεια εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε βαλτώδη σημεία και λιμνάζοντα νερά, στις εκβολές και στην κοίτη του ποταμού Ζαπάντη, αλλά και σε αυλάκια εντός των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, κ.ά.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν σε φρεάτια, στο παραλιακό μέτωπο και σε σημεία φυσικής φυτικής βλάστησης που αποτελούν καταφύγια κουνουπιών.
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με νέες εφαρμογές όλη τη θερινή περίοδο.
Όλες οι ενέργειες διενεργούνται με την επιστημονική εποπτεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σημαντική αρωγή στην προσπάθεια αυτή αποτελεί η ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να μην υπάρχουν μικρές εστίες με λιμνάζοντα νερά στις οικίες που θα αποτελέσουν εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών εντός του αστικού ιστού.

Η υπεύθυνη του προγράμματος Μαρία Καλλίρη δήλωσε: «Η καταπολέμηση των κουνουπιών αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την ποιότητα ζωής των πολιτών ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η συμβολή του κάθε πολίτη ξεχωριστά, είναι πολύ σημαντική, ώστε να μην υπάρχουν εστίες με λιμνάζοντα νερά θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των κουνουπιών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων