Τριφυλλία: Πρόστιμο 2000 ευρώ σε όσους πετούν σκουπίδια εκτός κάδων

0

Οικονομικές κυρώσεις, με πρόστιμο 2.000 ευρώ, θα περιμένουν τους πολίτες που δεν τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας και πετάνε τα σκουπίδια τους εκτός κάδων, προανήγγειλε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα τονίζει ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή, και όσοι παραβάτες γίνονται αντιληπτοί θα παίρνουν πρόστιμο. Σημείωσε δε πως οι απασχολούμενοι στον τομέα της καθαριότητας του δήμου δεν είναι «υπηρέτες» κανενός.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λεβεντάκη σε ενημερωτική του επιστολή αναφέρει:

«Αφορμή, για την παρούσα, αποτελούν τα όσα αντίκρισα σήμερα (και καταμαρτυρά το φωτογραφικό υλικό), σε σημείο της διαδρομής Φιλιατρών – Αγρίλη.
Κάδοι άδειοι και ακριβώς δίπλα τους, πεταμένες σακούλες απορριμμάτων.

Γιατί, έτσι βόλευε “κάποιους” καλούς “νοικοκυραίους” συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν μάθει να λειτουργούν, φαίνεται, κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ή πάλι γιατί αυτοί οι “κάποιοι” το έκαναν, εσκεμμένα, για τους δικούς τους λόγους.

Όπως και να έχει, να τους υπενθυμίσω, πως…

Οι απασχολούμενοι στον τομέα της καθαριότητας, του δήμου μας, δεν είναι “υπηρέτες” κανενός. Είναι εργαζόμενοι που πασχίζουν, καθημερινά, να διατηρήσουν τις πόλεις, στις οποίες ζούμε, και την ευρύτερη περιοχή τους, καθαρές. Επιτελούν μια εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη εργασία και το λιγότερο που τους οφείλουμε είναι ο απόλυτος σεβασμός μας.
Και να τους γνωστοποιήσω, επίσης, πως…

Ο Δήμος Τριφυλίας δεν πρόκειται, επ’ ουδενί, να ανεχτεί παρόμοιες συμπεριφορές, στο μέλλον, από κανέναν.

Σε περίπτωση δε, που συμβεί αυτό και υποπέσει στην αντίληψή μας (πρόκειται να συσταθεί, προς τούτο, ειδική επιτροπή), ο εκάστοτε παραβάτης θα έχει και τις ανάλογες κυρώσεις. Θα κληθεί να πληρώσει το σχετικό πρόστιμο, που θα αντιστοιχεί στο ποσό των δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ.

Ας μην ξεχνάμε, πως…

Ό,τι μας περιβάλλει είναι και αυτό που μας χαρακτηρίζει. Η καθαριότητα μιας πόλης είναι δείγμα και δείκτης του πολιτισμού της.

Ως δημότες, οφείλουμε τον αυτονόητο σεβασμό στο δημόσιο χώρο, όπως ακριβώς και στον ιδιωτικό μας χώρο.

Στο Δήμο Τριφυλίας…

Έχουμε ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια, στον τομέα της καθαριότητας αυτού του τόπου. Και δεν πρόκειται να επιτρέψω κανένα πισωγύρισμα!».