spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓ. Γαβρήλος: Επικοινωνία χωρίς ουσία η επίσκεψη Κοντοζαμάνη στην Αργολίδα

Γ. Γαβρήλος: Επικοινωνία χωρίς ουσία η επίσκεψη Κοντοζαμάνη στην Αργολίδα

Δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου, δικηγόρου-εργατολόγου, υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ


Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στενάζει στην Αργολίδα και, υπό την πίεση της πανδημίας, συνεχώς η κατάστασή του επιδεινώνεται και ο αρμόδιος αν. Υπουργός Υγείας επισκέπτεται τις δύο νοσηλευτικές μονάδες του νομού, για να ενημερωθεί μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ.

Θα το σχολιάζαμε απλά ως ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης, εάν δεν αφορούσε το πολυτιμότερο αγαθό των πολιτών της Αργολίδας, δηλαδή την υγεία μας.

Είναι όμως εξοργιστικό να δηλώνεται από τον Υπουργό ότι η επίσκεψή του έχει μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και εξαντλείται στην αναφορά και στα εγκαίνια ενός έργου (αξονικού τομογράφου στο Ναύπλιο) της προηγούμενης διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι θλιβερή η εικόνα του Υπουργού να μην έχει να δώσει καμία απάντηση στα μεγάλα προβλήματα του υγειονομικού συστήματος στην Αργολίδα. Τι θα γίνει άραγε με την υπολειτουργία των δύο νοσηλευτικών μονάδων;

Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για μια πιο αποτελεσματική λειτουργία των δύο μονάδων Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος σχεδιασμός για τη στέγαση και τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, πέραν της συμπληρωματικής λειτουργίας των δύο μονάδων Άργους και Ναυπλίου; Τι απαντά η κυβέρνηση στην υποστελέχωση των δύο μονάδων από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;

Πότε θα λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική; Ως πότε το Ναύπλιο θα λειτουργεί την παθολογική κλινική του χωρίς το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό προσωπικό;

Πόσες εφημερίες θα πρέπει να κάνει κάποιος ιατρός για να ανταποκρίνεται λειτουργικά η μονάδα και για πόσο καιρό θα ζητείται από τους γιατρούς των Κ.Υ. να καλύπτουν τις εφημερίες των νοσοκομείων; Τι γίνεται με το κτίριο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και του προσωπικού που θα πρέπει να προσληφθεί για τις ανάγκες της;

Σε όλα αυτά και σε πολλά άλλα θα έπρεπε να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός κατά την επίσκεψή του στις νοσηλευτικές μονάδες Άργους και Ναυπλίου.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η ΝΔ υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού παραπλανώντας τον, αφού δεν ενδιαφέρεται για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά για τα συμφέροντα των λίγων ιδιωτών, που επιθυμούν την άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο ελληνικός λαός θα σταθούν απέναντι στις πολιτικές που προωθεί η ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων