spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ1251 σχολικά γεύματα στα Δημοτικά Σχολεία Ναυπλίου και Άργους

1251 σχολικά γεύματα στα Δημοτικά Σχολεία Ναυπλίου και Άργους

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021-2022, μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών, θα είναι δικαιούχοι δωρεάν Σχολικών Γευμάτων σύμφωνα με το με Αριθ. Πρωτ. Φ14/ΦΜ/54783/61084/Δ1/28-5-21,έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Συγκεκριμένα, χίλια διακόσια πενήντα ένα (1251) σχολικά γεύματα θα παραλαμβάνονται από τις σχολικές μονάδες που θα επιλεγούν στην α΄φάση , σύμφωνα με τα οριζόμενα κριτήρια και θα δίνονται στους μαθητές και στις μαθήτριες , ύστερα από σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.

Είναι η πρώτη φορά που το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» ,το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εφαρμόζεται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων στοχεύει στην εξασφάλιση ενός γεύματος πλήρους διατροφικής αξίας και υψηλής ποιότητας για τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, για πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας.

Το μενού είναι ειδικά σχεδιασμένο από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο για το διαιτολόγιο Πανεπιστημιακό Φορέα, προκειμένου για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών/τριών, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Ευελπιστούμε στη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, των Δήμων και των Σχολικών Επιτροπών, προκειμένου το πρόγραμμα να επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
Αικατερίνη Δουράνου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων