spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο ΚΚΕ Αργολίδας για την επίσκεψη Κοντοζαμάνη

Το ΚΚΕ Αργολίδας για την επίσκεψη Κοντοζαμάνη

“Τα συγχαρητήρια και τα παλαμάκια” του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, του βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ κ. Ανδριανό καθώς και των τοπικών αρχών, έπειτα από τη σημερινή επίσκεψη τους στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, αποτελούν εμπαιγμό τόσο για τους εργαζόμενους υγειονομικούς, όσο και για του κατοίκους της περιοχής, όταν παραμένουν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές και υλικά σε όλες τις δομές υγείας του νομού.


Όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ανεπαρκέστατων προσλήψεων αφορούν επικουρικό προσωπικό όπως γίνεται στο νοσοκομείο Ναυπλίου.

Επιπλέον, ιδιαίτερα πλήττονται οι γενικοί ιατροί που υπηρετούν σε περιφερικά – αγροτικά ιατρεία της περιοχής, οι όποιοι καλύπτουν τις εφημερίες των κέντρων υγείας, τις εφημερίες των νοσοκομείων, τα εμβολιαστικά κέντρα των κέντρων υγείας και ‘’όταν περισσεύει χρόνος’’ και τα αγροτικά ιατρεία, τα οποία πλέον εμφανώς υπολειτουργούν.

Όταν επεκτάθηκαν εν μέσω πανδημίας και διατηρούνται οι ελαστικές μορφές εργασίας και αυξήθηκαν οι μετακινήσεις εργαζομένων προς τα τμήματα Covid που δημιουργήθηκαν προκειμένου να «μπαλωθεί προσωρινά» ένα μέρος των πολλών κενών.

Όταν δεν φροντίζει να τους προφυλάξει με επαρκή μέσα ατομικής προστασίας και αρνείται να εντάξει στα ΒΑΕ όλους όσους εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες

Υποκρισία μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η “προτεραιότητα της κυβέρνησης στην ανθρώπινη ζωή” όταν τα λεγόμενα “υγειονομικά πρωτόκολλα” έχουν γίνει κυριολεκτικά σουρωτήρι για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των tour operator, των αεροπορικών εταιριών και των ξενοδοχειακών ομίλων.

Όταν τα Κέντρα Υγείας και οι ΤΟΜΥ είναι υποστελεχωμένα και δεν επαρκούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις λαϊκές ανάγκες για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας 24ωρης λειτουργίας, πόσο μάλλον σε ένα νέο κύμα της πανδημίας.

Όταν τα νοσοκομεία «της μιας νόσου» πλέον έχουν μετατραπεί σε «εμβολιαστικά κέντρα», ενώ για προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ και ΕΠΑΡΚΕΣ προσωπικού ούτε λόγος..

Όταν έχουν αποκλειστεί χιλιάδες μη COVID ασθενείς από διαγνωστικές εξετάσεις, θεραπείες, χειρουργεία.

Όταν ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού απέχει πολύ ακόμα από το γίνει μαζικός.

Όταν, ειδικά το τελευταίο διάστημα, κάνουν χρυσές δουλειές οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία.

Τα χάλια των δημόσιων μονάδων υγείας όμως δεν αποτελούν “φυσικό” φαινόμενο, δεν τα προκάλεσε ο κορονοϊός, προϋπήρχαν της πανδημίας. Είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και των μέτρων που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις

Δεν είναι τυχαίο ότι όλες ανεξαιρέτως οι πολιτικές δυνάμεις, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που διαδοχικά έβαλαν το “χέρι τους” για τη διαμόρφωση αυτού του άθλιου συστήματος υγείας, με την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του, με τα κριτήρια του “κόστους–οφέλους”, της επιχειρηματικότητας και της ανταποδοτικότητας, διαγωνίζονται ποιος είναι πιο ικανός να υλοποιήσει αυτές τις κατευθύνσεις.

Όλοι τους με πρώτο και καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, υπηρέτησαν τη δήθεν αρμονική συνύπαρξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, όπου απαξίωσε κι έκλεισε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, τα άφησε χωρίς προσωπικό, εκτόξευσε τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας για τη λαϊκή οικογένεια, δημιούργησε μεγαθήρια στην ιδιωτική υγεία.

Μάλιστα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο διατήρησε ατόφιο τον νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ του 2011 για την “διευθέτηση του χρόνου εργασίας”, αλλά καθιέρωσε νέο, μέχρι και δώδεκα (12) ώρες συνεχής εργασία με παρουσία στον χώρο εργασίας στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Είναι το λεγόμενο 65ωρο, όπως καλά γνωρίζουν!

Η “φωνή κάτω από τις μάσκες” ανέδειξε, διεκδίκησε και απέσπασε λύσεις προς όφελος των ασθενών και του λαού. Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των υγειονομικών και των άλλων εργαζομένων, η κυβέρνηση δεν θα εξαναγκαζόταν να πάρει ούτε αυτά τα ελάχιστα και ανεπαρκή μέτρα για τα “μάτια” του κόσμου.

Γι’ αυτό οι αρχικά “ήρωες” υγειονομικοί όταν ανέδειξαν και διεκδίκησαν λύσεις στα προβλήματα συκοφαντήθηκαν από την κυβέρνηση, αντιμετωπίστηκαν με βία και αυταρχισμό!

Τώρα, χωρίς καθυστέρηση, χρειάζεται να δυναμώσει η μαζική οργανωμένη πάλη του λαού για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας, με επαρκή εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, με δωρεάν παροχή όλων των σύγχρονων υπηρεσιών σε όλους. Σε ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και στο χώρο της υγείας σε αγωνιστική συμπόρευση, σε ισχυροποίηση της πάλης για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία που σήμερα είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία για την κοινωνική πρόοδο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων