spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΚερασίτσα: Ο δήμος Τρίπολης τίμησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη

Κερασίτσα: Ο δήμος Τρίπολης τίμησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 6 Ιουνίου στην Κερασίτσα οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης και η Τοπική Κοινότητα Κερασίτσας για τον αγωνιστή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το βράδυ του Σαββάτου οι εκδηλώσεις άνοιξαν στην πλατεία Ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης, στην Κερασίτσα Τεγέας, με χαιρετισμό της αντιδημάρχου Πολιτισμού Ελένης Καρούντζου, η οποία υπογράμμισε συνοπτικά στους αγώνες του Γρηγόρη Λαμπράκη και τα διδάγματα που εκπέμπουν διαχρονικά.

Ακολούθως στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, αναφέρθηκε στη δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη για δημοκρατία και ειρήνη, ενώ δήλωσε πως κάθε χρόνο ο Δήμος Τρίπολης θα τιμά την μνήμη του, με εκδηλώσεις στην Κερασίτσα.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως ο Δήμος Τρίπολης στο παλαιό ξυλουργείο του πατέρα του στην Κερασίτσα, ετοιμάζει τον “πολυχώρο Γρηγόρη Λαμπράκη”, που θα περιλαμβάνει και ψηφιακό υλικό από τη δράση του αγωνιστή της ειρήνης, για να διδάσκονται οι επόμενες γενιές. Μετέπειτα ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος μίλησε με θέμα «Γρηγόρης Λαμπράκης – ανάμεσα στο θρύλο και την ιστορία» κι αναφέρθηκε συνοπτικά στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης με την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά και στο πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής και στην αποκάλυψη του παρακράτους.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η συνέντευξη της Καίτης Τσαρουχά – Κομψοπούλου, (κόρης του δολοφονημένου βουλευτή Καβάλας της ΕΔΑ Γιώργου Τσαρουχά), που πραγματόποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από το μπαλκόνι της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης “TV100”, για την συγκέκριμένη εκδήλωση και η αντίδήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια για την ευγενική εξυπηρέτηση την TV100 και το γενικό διευθυντή της ΔΕΠΘΕ Γιάννη Κεσσόπουλο.

Η κα Τσαρουχά ως αυτόπτης μάρτυράς, μίλησε για όσα η ίδια έζησε κατά την διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε ο Λαμπράκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ο πατέρας της κι όσα στη συνέχεια ακολούθησαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και ακολούθησε η προβολή της ταινίας του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, «Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης Γρηγόρης Λαμπράκης».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γεωργία Παναγοπούλου, ο πρώην υπουργός & πρ. περιφερειάρχης Πελοποννήσου, πριφερειακός σύμβουλος Πέτρος Τατούλης, ο πρ. αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Αρκαδίας Γιώργος Γούργαρης, οι αντιδήμαρχοι Ελένη Καρούντζου, Γιώργος Λαγός, Δημήτρης Μακαρούνης, ο πρόεδρος της ΔΕΠΕ Γιώργος Σπηλιόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Κοσκινάς, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ακαδίας Χρήστος Στάικος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κερασίτσας Γιάννης Χασάπης, ο γιός του Γρηγόρης Λαμπράκη, Γρηγόρης και κάτοικοι της Τεγέας.

Την Κυριακή, το πρόγραμμα περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, από τον Δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, τον Πρόεδρο της ΤΚ Κερασίτσας Γιάννη Χασάπη, τον γιο του Αγωνιστή Γρηγόρη, καθώς και από εκπροσώπους άλλων φορέων, στον ανδριάντα του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην πλατεία Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, στην Κερασίτσα, σύντομη ομιλία από τον Πρόεδρο της ΤΚ Κερασίτσας Γιάννη Χασάπη και τον γιο του αείμνηστου αγωνιστή, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Τόσο ο κ. Χασάπης όσο και ο κ. Λαμπράκης, αφού ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τις εκδηλώσεις, ευχήθηκαν του χρόνου τέτοια μέρα, να είναι έτοιμος ο πολυχώρος για τον Γρηγόρη Λαμπράκη και μάλιστα ο γιος του ανέφερε πως θα φέρει τα ρούχα που φορούσε ο πατέρας του τη μέρα που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων