spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1Κλείνουν» οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας

Κλείνουν» οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου (3:00 μμ) λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες» του ΟΑΕΔ.


Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 2.900 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες, καθώς 60% των δικαιούχων θα είναι άνεργες γυναίκες.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 € και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής: 1η δόση: 4.000 ευρώ (μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ), 2η δόση: 5.400 ευρώ (μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης), 3η δόση: 5.400 ευρώ (μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης).

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου.

Η επενδυτική πρόταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων