Ο Δήμαρχος Γορτυνίας σε εκδήλωση για το “δημογραφικό πρόβλημα”

0

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος από την Τράπεζα Eurobank


Σε διαδικτυακή εκδήλωση της Τράπεζας Eurobank συμμετείχε, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης.

Η Eurobank στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης διοργάνωσε ειδική εκδήλωση προκειμένου να αναδείξει την αναγκαιότητα για αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος στη χώρα μας και ειδικότερα στις απομακρυσμένες περιοχές της.

Η «Πρωτοβουλία για το Δημογραφικό», αφορά σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας, για τη στήριξη της οικογένειας και την αναστροφή της υπογεννητικότητας. Επιδίωξη αποτελεί η υλοποίηση σειράς ενεργειών σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις, όπως η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η ΜΚΟ «Be-Live» και η Ένωση «Μαζί για το παιδί».

Η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τράπεζα Eurobank έλαβε χώρα στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και μεταδόθηκε διαδικτυακά. Εκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β’ και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης χαιρετισμό η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής & Οικογένειας, κα. Μαρία Συρεγγέλα, ενώ την πρωτοβουλία χαιρέτισε και η Πρέσβειρα της Πρωτοβουλίας για το Δημογραφικό, κα. Αιμιλία Τσουλφά, Χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ιστιοπλοΐα.