Ιδρύονται στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης σε Τρίπολη και Καλαμάτα

0

Με σχετικές αποφάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκαν στο ΠΕΠ -με συνολικό προϋπολογισμό 2.350.524,50 ευρώ- τέσσερις πράξεις ίδρυσης και λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), στο πλαίσιο του Αξονα Προτεραιότητας “Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση”.

Ειδικότερα, οι σχετικές αποφάσεις του περιφερειάρχη -που θα αναρτηθούν στην “Διαύγεια” την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουνίου- αφορούν:

– Ιδρυση και λειτουργία ΣΥΔ στον Δήμο Τρίπολης, με δικαιούχο τον δήμο της αρκαδικής πρωτεύουσας (προϋπολογισμός 280.080 ευρώ).

– Ιδρυση και λειτουργία ΣΥΔ με την ονομασία “ΣΥΔ Φαίδων” στον Δήμο Τρίπολης με δικαιούχο τον δήμο της αρκαδικής πρωτεύουσας (προϋπολογισμός 464.500 ευρώ).

– Ιδρυση και λειτουργία ΣΥΔ με την ονομασία “ΣΥΔ Θέτις” στον Δήμο Τρίπολης με δικαιούχο τον δήμο της αρκαδικής πρωτεύουσας (προϋπολογισμός 569.500 ευρώ).

– Ιδρυση και λειτουργία δύο ΣΥΔ στον Δήμο Καλαμάτας, με δικαιούχο τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό νομού Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 1.036.444,50 ευρώ).